Brokoli

Çiğ Brokolili Bulgur Salatası Tarifi

1 05 2018

Baharın artık ilk ayına girdiğimize göre tarifleri biraz daha hafifletmenin tam zamanı!

‘Çiğ Brokolili Bulgur Salatası’ tarifimi büyük bir kavanoza koyup sağlıklı bir öğün olarak yanınızda taşıyabilirsiniz, misafirlerinize çay saatinde ikram edebilir veya ızgara tavuk/et yanında spor sonrası hafif ve besleyici bir menü haline getirebilirsiniz.

İlk başta çiğ brokoli mi diye düşünebilirsiniz ama klasik salata sosu vinaigrette ile bir araya gelip lezzetlenen bu çıtır çıtır haline bayılacaksınız. Ben doğal kahverengi bulgur kullandım ama bu tarifi kinoa ile de deneyebilirsiniz

4 kişilik Malzemeler

3/4 su bardağı bulgur
1 su bardağı kaynar su
1/2 brokoli, sap kısımları kesilmiş geri kalabı ince ve uzunlamasına doğranmış
3 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
4 yemek kaşığı çiğ badem, gelişi güzel doğranmış
1 yemek kaşığı keten tohumu


Sosu için:

6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon, suyu
1/2 limon, kabuğu ince rendelenmiş
1+1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz& Karabiber
Bulguru ve suyu bir sos tavasına alın ve kısık-orta ateşte suyunu çekene dek kapağı kapalı olarak pişirin. Ocağı kapatın. Kapağın altına bir parça kağıt havlu koyun ve on dakika kadar bulgurun demlenmesini bekleyin. Ilınmış olan bulgurun içerisine brokoliyi, siyah üzümü, çiğ bademi ve keten tohumunu ekleyip karıştırın. Sosu hazırlamak için bir kavanozun içerisine zeytinyağını, limon suyunu, limon kabuğunu, elma sirkesini, nar ekşisini, göz kararı tuz ve karabiberi koyun. Kapağını kapatın ve iyice çalkalayıp karıştırın. Salatanın üzerine dökün ve kaşıkla iyice karıştırın. En az 15 dakika tercihen 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.