zodiac

Burcuna Göre Spor Yap!

1 05 2018

Bir seneyi daha sizlerle beraber geçirmiş olmanın mutluluğu içindeyim!

Hepimiz şimdiden 2018 için birbirimize güzel dilekler dilemeye, hediyeler almaya ve evimizde ya da dışarıda organizasyon hazırlıklarına başladık! Bir de… 2018’in bize neler getireceğini daha iyi anlamak için astrolojiden, yıldızlardan fikir almaya…


İşte ben de senenin son ayında, elime geçen farklı bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim. Burçlarımıza göre hangi sporu yapmalıyız! Astrolog, Valerie Mesa’nın çalışmasından derlediğim bu yazıyla; belki 2018’de hayatımıza hareketi sokmak için güzel bir bahanemiz olur!

İşte ben de senenin son ayında, elime geçen farklı bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim. Burçlarımıza göre hangi sporu yapmalıyız! Astrolog, Valerie Mesa’nın çalışmasından derlediğim bu yazıyla; belki 2018’de hayatımıza hareketi sokmak için güzel bir bahanemiz olur!

Koç
Ateş burcunun en hareketli ve en dinamik burçlarından olan Koç burcundaki kişilerin; fiziksel aktiviteleri de bu özelliklere uygun olmalıdır. Ağırlık kaldırma, kickbox, bisiklet, crossfit gibi yoğun adrenalin ve kardiyo isteyen sporlar Koç burcuna uygun olabilir.

Boğa
Venüsiyen özellikler taşıyan Koç burcu için, kendi rahatı ve güzelliği çok önemlidir. O nedenle de kendisini zora sokmadan çalışmayı sever; ama sporu için de para harcamaktan kaçınmaz. O nedenle Koç burcundakiler için daha çok bale, dans, bar, Pilates ve Yoga gibi çalışmalar daha uygun olacaktır.

İkizler
Oldukça sıkılgan olan İkizler burcu için; farklılık ve sürekli değişik bir şeyler yapmak olmazsa olmazlardan! Bu nedenle interval-training’in ardından kısa süreli dinlenmelerle zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış bir fiziksel aktivite sistemi İkizler burcuna daha uygun olacaktır.

Yengeç
Burçların en hassas ve narinlerinden olan Yengeç burcu için; arkadaş ve aileyle yapılacak aktiviteler en iyi fikir! Tek başına yapacağı sporlardan kolayca sıkılabilen Su grubundaki bu kişiler için destek ve sevgi çok önemlidir. Bu nedenle; Zumba, Yoga, Pilates gibi ailesiyle ve/veya arkadaşlarıyla yapacağı eğlenceli aktiviteleri seçmesinde yarar var.

Aslan
Koç burcu gibi, adrenalini, dinamizmi ve göz önünde olmayı seven aslan burçları için spor salonlarında ağırlık, kardiyo ve dans çalışmaları tam onlara göre! Hele bir de salonda dikkatleri üstüne toplayıp herkes onun yaptıklarını yaparsa… Boks çalışması da aslan burçlarına çok uygundur!

Başak
Oldukça disiplinli, analitik ve mükemmeliyetçi olan Başak burçları için, kendisini rahatlatan, nefes ve konsantrasyon odaklı Yoga ve Pilates en iyi fiziksel aktiviteler diyebiliriz. Bunları tek başına yapmakta da hiç zorlanmazlar! (Kendim için bunları okumak güzel bir teyid oldu, demek gerçekten burçların sporumuza bile bir etkisi varmış! :))

Terazi
Burçların en zarifi ve en estetik düşkünü olan Terazi burçları, mükemmel dansçılardır. Baleden flamenco’ya kadar her türlü dansı çok iyi ve hızlı şekilde öğrenebilirler. Ya da birebir karşılıklı spor dallarında tenis ya da voleybol gibi çok başarılı olabilirler.

Akrep
Kalabalık ortamlarda ve spor salonlarının en yoğun saatlerinde kesinlikle bulunmak istemeyen akrep burçları için ya sabahın erken saatlerinde yapılacak sessiz bir yerde yürüyüş ya da gecenin geç saatlerinde spor salonunda yapılacak bir dans ona en iyi gelecek aktivitedir.

Yay
Spontan olmayı ve her şeyi denemeyi seven Yay burcu için dışarıda yapılacak her türlü aktivite; tırmanma, dağcılık; ona uygun olacaktır. Aynı zamanda da bol kalori yakan ve terleten tüm sporlar onlara göre diyebiliriz.

Oğlak
Oğlak burçları için tam bir ekip oyuncusu diyebiliriz. Prestij ve gururdan hoşlanan Oğlak burçları yoğun çalışma kampları gibi yerlerde olmayı ve burada ön planda olmayı ve limitlerini zorlamayı çok sever.

Kova
Fiziksel aktivite konusunda Kova ve İkizler burcu el ele gezerler. Yoğun çalışmaları, kalori yakan ve terleten tüm aktiviteleri severler; Ancak bunları mutlaka bir arkadaşla, partnerle yapmayı tercih ederler. Sizin en iyi jimnastik “buddie”niz olmaya adaydırlar!

Balık
Hayalci Balık burçları için beden ve ruhu birleştiren Yoga ve Pilates çalışmaları en iyi seçenektir. Ruhsal uyanışlarına destek vermek için Kundalini yoga tam onlara göredir. Hayal dünyalarında çok çabuk kaybolabildikleri için egzersiz rutini onlar için çok önemlidir.