film

2023'te İzleyebileceğiniz Harika Filmler

1 05 2023

Sinemaseverler için 2023’te de keşfedilecek, izlenecek sayısız film var. Gerek dijital platformlarda gerek sinema salonlarında vaktin nasıl geçtiğini unutturacak filmler vizyona giriyor. İster beyaz perdede ister evinizdeki sinema sistemi eşliğinde izleyebileceğiniz 2023 filmlerini sizin için sıraladık. Farklı pek çok türde, yerli – yabancı 2023 filmlerini hemen keşfetmeye başlayın!

Unlocked (Dram / Suç)

2023 film seçenekleri arasında sade vatandaş bir kadının kişisel bilgilerini içeren cep telefonunu kaybetmesi ile hayatının alt üst oluşunu anlatıyor. 2023 gerilim filmleri arasında da boy gösteren Unlocked bir Güney Kore filmi. 17 Şubat 2023 Netflix’te yayımlanan filmin yönetmen koltuğunda ise Kim Tae-joon oturuyor.

JUNG_E (Bilim Kurgu)

Bilimkurgu sevenler burada mı? Aksiyon ve bilim kurgu arayanlar için 2023 film önerileri arasında öne çıkan JUNG_E, 20 Ocak 2023’te Netflix’te seyircisi ile buluştu. Kıyamet sonrası bir dünyayı işleyen filmde yapay zekâ laboratuvarında çalışan bir araştırmacı var ve asker olan annesinin beynini klonlayarak savaşı bitirmeyi amaçlıyor. Filmin yönetmeni Güney Koreli Yeon Sang Ho.

We Have a Ghost (Komedi)

Sıcak bir aile komedisi olarak da dikkat çeken We Have a Ghost, komedi türlerinde öne çıkan yönetmen Christopher Landon’ın filmi. Bir hayaletin bir ailenin evine musallat olması, sosyal medya gibi temalara sahip film de 24 Şubat 2023’te vizyona girdi.

Gyoseob (The Point Men) (Aksiyon / Suç)

Aksiyon dolu ve heyecanlı filmler arayanlar içinse 2023’te çıkan filmler arasında Gyoseob (The Point Men) çok popüler. Yim Soonrye tarafından yönetmenliği yapılan film, anlatılanlara göre Afganistan'daki 2007 Güney Kore rehine krizine ve ardından gelen kurtarma görevine dayanıyor.

Babylon (Dram Komedi)

Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire gibi usta oyuncuları buluşturan film, Hollywood’daki birkaç oyuncunun yükseliş ve çöküş dönemlerini ele alırken gösteriş, taşkınlık, aşırılıklarla da filmi oluşturan temalar. Filmin senaristi ve yönetmeni ise En İyi Yönetmen Oscarı’nı kazanan Damien Chazelle.

John Wick: Chapter 4 (Aksiyon)

Matrix ile büyük şöhret kazanan usta oyuncu Keanu Reeves’in seri filmi John Wick, 4. filmi ile de 2023’te seyircileri ile buluşuyor. Kahraman bu defa The High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Chad Stahelski var.

Asteroid City (Romantik Komedi)

İzleyicide iç ısıtan duygular uyandıran romantik komedide 2023’te çıkacak filmler arasında Asteroid City gösteriliyor. Filmin efsanevi kadrosu ve yönetmeni de bu filmi ayrıcalıklı kılıyor. Kadroya bir bakalım: Tom Hanks, Margot Robbie, Edward Norton, Scarlett Johansson, Adrien Brody, Tilda Swinton, Steve Carell, Willem Dafoe, Bryan Cranston, Matt Dillon ve daha nicesi… Bu kadroya bir de Büyük Budapeşte Oteli’nin yönetmeni Wes Anderson’ı ekleyince heyecan duymamak imkânsız…

Creed III (Dram / Spor)

Bir hikayenin taslağına dayanan Creed III filminin yönetmen koltuğunda ve başrolünde Michael B. Jordan var. Boks dünyasının önde gelen ismi Adonis, hem kariyeri hem aile hayatında başarı yakalamışsa da geçmiş peşini bırakmaz. Geçmişte gelecek vadeden bir boks dâhisi olan arkadaşı ile karşı karşıya kalmak zorundadır.

The Whale (Dram / Psikolojik)

2023’te çıkan filmlerden biri de The Whale. Mumya, Orman Kaçkını gibi filmleri ile bildiğimiz Brendan Fraser, The Whale’in başrolünde. Yıllar önce terk ettiği kızına kendi affettirme çabasında olan bir babayı ele alan filmde, babanın aynı zamanda obezite ile başı dertte… Önemli ödüllere adaylık kazanan Darren Aronofsky’in filminde Brendan Fraser de rol gereği aşırı kilo almış durumda.