muzik

Çalışırken Motivasyonunuzu Artıracak Spotify Listeleri

16 05 2021

Müzik dinlemek birçoğumuzun günlük hayatındaki en önemli aktivitelerinden biri.

Araba kullanırken, spor yaparken, ders çalışırken ya da ev işlerini hallederken bir yandan da müzik dinlemek hepimizi daha mutlu eder. Bir işle meşgulken ve bir şeye odaklanmışken müzik dinlemenin beyin üzerinde yarattığı etkiler uzun zamandır birçok bilim insanı tarafından araştırılan bir konu.

Çoğu araştırma bizlere gösteriyor ki doğru parçaları seçerek işimize eşlik edebilmesini sağladığımızda daha iyi odaklanabiliyoruz. Tabii müziklerin duygusal durumumuzu etkileyebildiğini unutmamak gerek. Bu sebeple çalışırken dinleyeceğimiz müziklerin duygusal durumumuzu etkilememesi ve dikkat dağınıklığına sebebiyet vermemesi için yapmanız gereken tek şey doğru playlist seçimi yapmak.

Şanslıyız ki Spotify bu konuda kendi ekibi ile birbirinden çeşitli listeler oluşturuyor. Fikir oluşturması için bu yazımızda sizlere Spotify’ın en popüler müzik listelerini derledik; ancak unutmayın ki dinlerken hoşunuza giden ve verimliliğinizi arttırdığına inandığınız parçalar ile kendi çalışma playlistinizi oluşturabilirsiniz!

İşte çalışma verimliliğini artıracak ve odaklanmanızı kolaylaştıracak o listeler;

Ev Ofis

Pandemi sebebiyle evde çalıştığımız bu günlerde maalesef çalışma alanımız ofis kadar renkli ve eğlenceli olamayabiliyor. Bir arkadaşımızla sohbet edemediğimiz, molaya çıkamadığımız evden çalışma düzeni için bu liste tam size göre. Daha çok indie türüne ait hafif tempolu, yorucu olmayan müzikleri içeren bu liste ile kendinizi çalışırken yalnız hissetmeyeceksiniz. Hafif temposu ile çalışma rutininizi bozmadan elinizde var olan mevcut işinize odaklanabilir aynı zamanda yeni nesil alternatif grupların tadını çıkarabilirsiniz.

Dinlemek için;

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWVUDGkrVGXH9?si=ee2128e38cef41b1

Peaceful Piano

Biraz daha düşük tempoyla ve sözsüz, enstrümantal bir fon müziğine ihtiyacınız varsa, aynı zamanda piyano sesini seviyorsanız bu liste sizin için üretilmiş demektir. Piyano tuşlarından ortaya çıkan sakin notalar odaklanmanıza yardımcı olacağı gibi kendinizi daha rahat hissetmenizi ve işin stresinden biraz da olsa uzaklaşmanızı sağlayacaktır.

Dinlemek için;

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX4sWSpwq3LiO?si=5692407c370e46bd

Deep Focus

Yoğun, yorucu ve tamamen mental efor harcadığınız bir işiniz varsa, bu liste tam size göre. Daha çok meditatif ve enstrümantal parçalardan oluşan bu listenin dikkatinizi kolayca toparlamanıza ve kendinizi elinizdeki işe yüzde yüz vermenize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Yüksek tempo içermeyen post rock müzik türünün dikkat çeken grupları ile çalışırken aynı zamanda eğleneceğinizin garantisini verebiliriz.

Dinlemek için;

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWZeKCadgRdKQ?si=658dcd9f8b8f4660