mısır

Enerjinizin Düştüğü An İzleyebileceğiniz Motivasyon Filmleri

6 03 2020

Hayat bu; bazen enerjimizin düştüğü ve motivasyon kazanmak için zorlandığımız zamanlar oluyor. Peki, biraz kafa dağıtmak ve motivasyonu yeniden canlandırmak için motivasyon filmleri izlemeye ne dersiniz?

Motivasyon en genel anlamıyla “İnsanın içinden gelen bir şeyleri başarma isteği, arzusudur.” Kısa ya da uzun vadeli bir hedefimiz olduğunda, bu hedefleri gerçekleştirmek için motivasyon gücüne ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Fakat farklı nedenlerden dolayı motivasyonumuz her zaman çok yüksek olmayabilir.

Hayat koşuşturması, iş stresi ya da insan ilişkileri derken değişik konulardaki sorunların, bizi yapmamız gerekenlerden uzaklaştırması çok olası. Öte yandan yapmamız gerekenler bir köşede sessizce birikiyorsa düşen motivasyonumuzu tekrar ayağa kaldırmak için bize güç verecek aktiviteler yapmaya başlayabiliriz. Bu aktivitelerin en eğlenceli olanı ise tabii ki motive edici filmler izlemek!

İşte, hikayeleriyle ve hissettirdikleriyle motivasyon aşılayan kişisel gelişim filmler:

Azim ve Başarı: Cinderella Man

Gerçek bir hayat öyküsü olan Cinderella Man, boksör James J. Braddock’ın mücadelelerle dolu hayatını konu alan bir yapım. ABD’de “Büyük Buhran” döneminde yaşayan Braddock, hayatı boyunca hiç nakavt olmayan bir boksörken eli kırıldıktan sonra dövüşemez duruma gelir. Eşi ve üç çocuğu olan boksör, maddi krizle karşı karşıya kalınca hayatını kazanmak için limanlarda çalışmaya başlar. Daha sonra bir dövüş menajeri ile tanışması ve “Külkedisi Adam” takma adını almasıyla boksörün hayatı tümüyle değişir.

En iyi başarı filmlerinden biri olan Cinderella Man’i mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

Sabır ve Kararlılık: October Sky

Büyük hayalleri olan bir gencin hikayesinin anlatıldığı October Sky, gerçek bir yaşam öyküsü olmasıyla çok daha etkileyici bir boyut kazanıyor. Film, gerçek hayatta NASA’da görev almış olan Homer Hickem’in yazdığı anı türündeki Rocket Boys adlı kitabından uyarlanmış.

Homer Hickem, babası gibi madenci olması beklenen bir gençken azim ve kararlılıkla nasıl hayallerinin peşinden gidip başarılı olduğunu film boyunca bize gösteriyor. Kısacası karamsarlığa kapıldığınız anlarda açıp izleyebileceğiniz October Sky, en iyi kişisel başarı filmleri arasında.

Pes Etmemenin Güzelliği: My Left Foot

My Left Foot, beyin felçli olarak doğan ve hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdüren Christy Brown’un hikayesini konu alıyor. Sadece sağ ayağının felçli olduğunu, yani sol ayağının felçten etkilenmediğini keşfettikten sonra hayatı değişen Christy Brown, bu şansı iyi değerlendirir ve sol ayağıyla birçok şiirle yazı yazar. Hem hüzünlü hem de eğlenceli birçok unsuru içinde barındıran film, birçok kez izlenebilecek nitelikte bir başarı hikayesi anlatıyor.

Mücadeleci Ruhlar İçin: The Pursuit Happyness

Will Smith’in başrolde oynadığı The Pursuit Happyness, ikonikleşmiş bir film. Eşinin onu terk etmesi üzerine çocuğuyla beraber sıkıntılarla mücadele eden bir adam olan Chris Gardner’ın hayatını ele alıyor. Hayatın tüm zorluklarıyla boğuşsa da çalışmaktan vazgeçmeyen Chris Gardner’ın hikayesinde baba ve küçük oğlu, birbirlerine tutunup gittikçe güçleniyor.

Başarının Özü: Whiplash

Başarılı olmak için oldukça zorlu yollardan geçen genç bir baterist olan Andrew’in şaşırtıcı hikayesini anlatıyor. Andrew çok iyi olan Schaffer Konservatuarı’na girdikten sonra bir hocasının dikkatini çekmesiyle özel bir yarışmaya hazırlanan gruba seçilir. Son derece yoğun ve zorlu bir çalışma sisteminden geçen Andrew’in her şeye rağmen kendini kanıtlama hikayesini izlemek, motivasyonunuzu yükseltmenize yardım edecektir.

Gerçekçi Bir Hikaye: The Internship

Bir şirketin pazarlama departmanında çalışan iki kişi, işten kovulduktan sonra Google’nin stajyerlik programına başvurur. Elbette dünya devi şirkete kabul edilmek kolay olmayacaktır. Komedi türündeki film, bu ikilinin rakipleriyle mücadelesini ve kendilerini kanıtlama çabasını eğlenceli bir şekilde ele alıyor. Stresli olduğunuzda ya da canınız sıkıldığında izleyeceğiniz bu filmle motivasyonunuzun tekrar yükseleceğini düşünüyoruz! Motivasyonunuzu yükseltmek için ilham alabileceğiniz başarı hikayelerini sizin için sıraladık!

Bu filmlerden kendinize güzel bir seçki yapıp enerjinizin düştüğü anda tüm kasvetli havayı dağıtabilirsiniz.

İyi seyirler dileriz!