vegan

Hafif Beslenenler İçin: Ofise Sipariş Verilebilecek En İyi 4 Seçenek

1 06 2019

İşler çok yoğun ve düzgün beslenememekten mi şikayetçisiniz?

İşinizin yoğunluğu ya da masa başında çalışmanız formunuzu korumanıza engel olmasın! Nasıl mı?

İyi Yaşa

Yaz-kış mevsim fark etmeksizin daha ferah ve fit hissetmek günümüzde fazlasıyla önemsediğimiz detaylardan. Özellikle iş yoğunluğundan düzensiz beslendiğimiz ya da masa başı bir işte çalışırken yeteri kadar hareket edemediğimiz dönemlerde, kilo almak hepimizin korkulu rüyası oluyor. Fakat beslenmemizle bu durumu dengelediğimizde güzel sonuçlar alabiliyoruz. Hafif beslenmek için ilk adım ise iş yerinde yediğimiz öğle yemeklerinin içeriğini düzenlemek! Pek çok çalışan gibi siz de ofiste hafif ve sağlıklı yemek bulamamaktan şikayetçiyseniz bize kulak verin deriz. Çünkü bunu başarmak da artık çok kolay!

Sağlıklı Beslenmek İsteyenler Buraya!


Evet, iş arkadaşlarınızla toplu halde çıktığınız öğle yemekleri veya dışarı çıkamadığınız zamanlarda ofise sipariş edilen kocaman karışık bir pizza sağlıklı beslenme kararınızı zaman zaman zorluyor olabilir, çok normal. Ayrıca çevrenizdeki kısıtlı seçeneklerden dolayı kendinizi sık sık fast food yiyorken bulup “Bu duruma artık bir dur demek ve sağlıklı öğle yemeği yemek istiyorum!” diyorsanız Sodexo Restaurant Pass yemek kartı kullanıcısı olarak Sodexo Plus’taki tüm Sodexo’lu işletmeleri görüp zengin seçeneklerden faydalanabilirsiniz.  Üstelik Sodexo Plus ile Misket üyesi iş yerlerinde yaptığınız harcamaların %10’u değerinde Misket kazanabilir ve yine Misket üyesi iş yerlerinde harcayabilirsiniz.

1.Hafif ve Nefis: Akdeniz Mutfağı


Akdeniz mutfağı denilince hepimizin aklına taze yeşillikler, otlar, zeytinyağlılar ve peynir çeşitleri geliyor. Akdeniz insanının uzun yaşama sebebi olarak gösterilen bu yiyecekler, beslenmesine dikkat eden ve formunu korumak isteyen birçok çalışan için de öğle yemeğinde tercih sebebi. Birbirinden leziz Akdeniz yemeklerine ofisten nasıl ulaşayım ki diye düşüncelere daldıysanız Sodexo Plus üzerinden Akdeniz mutfağına yönelik yemekler sunan restoranları inceleyebilir ve istediğiniz yemeğe hızlıca ulaşabilirsiniz.

2. Anne Eli Değmiş Gibi: Ev Yemekleri


Hamburger, pizza, dürüm ya da patates kızartması gibi yiyeceklerden vazgeçmeye karar verdiğiniz an imdadınıza yetişen ev yemekleri kesinlikle daha doyurucu ve hafif. Özellikle Sodexo Plus üzerinden ev yemeği yapan restoranların menüsüne bakıp aşırı salçalı ya da kızartılarak yapılmış yemekler yerine çorba çeşitlerini veya sebze, baklagil ağırlıklı seçenekleri tercih ettiğinizde dengeli beslenmenin hafifliğini gün boyu yaşayabilirsiniz.

3. Lezzetli Bir Alternatif: Balık ve Deniz Ürünleri


Zengin besin içerikleri ve yeşilliklerin yanına çok yakışmaları sebebiyle hafif beslenme konusunda ilk seçeneklerden biri de balık ve deniz ürünleri oluyor. Ofise yemek siparişi verirken o gün yiyeceğiniz et tercihini, öğle yemeğinde ton balıklı, karidesli bir salata ya da ızgara somondan yana kullandığınız zaman dengeli ve doyurucu bir öğün yemiş olursunuz.

 4. Etten Vazgeçemeyenlere: Izgara Et Seçenekleri


“Ben etten vazgeçemem ama pişirme yöntemleri iyi olsun!” diyenlerdenseniz Sodexo Plus, birbirinden lezzetli ızgara et seçeneklerini de size sunuyor. İster beyaz et ister kırmızı et fark etmeden damak zevkinize uygun ızgara çeşitlerini, çorba veya salatalarla destekleyip Sodexo Plus üzerinden kolayca iş yerinize söyleyebilirsiniz.