Haftanın Günlerine Özel Menü Tavsiyeleri

“Bugün Ne Yiyeceğim?” Derdine Son: Haftanın Günlerine Özel Menü Tavsiyeleri

1 11 2019

Yemek saati yaklaşırken “Öğle yemeğinde ne yesem?” sorusu hemen hemen bütün çalışanların aklını kurcalıyor. Artık bu konu için kafa yormak istemiyorsanız haftanın her gününe özel olarak hazırladığımız menü tavsiyelerimize göz atın deriz!

Öğle yemeği seçme özgürlüğü muhteşem bir şey olsa da her gün ne yiyeceğimizi düşünmek yorucu bir hal alabiliyor. Özellikle de sürekli aklınıza benzer seçenekler geliyorsa ya da dengesiz beslendiğinizi düşünüyorsanız bu durum için yeni çözümler üretmenin zamanı geldi demektir. Biz de sizin gibi yoğun çalışanları düşünerek haftanın her iş gününe özel olarak alternatifli menüler hazırladık. Ne dersiniz, öğle yemeği alternatiflerine göz atmaya başlayalım mı?

Haftaya Hafif Bir Başlangıç: Pazartesi
Hafta sonu biraz fazla mı kaçırdınız? Bol bol gezdiniz, yediniz, içtiniz; ama hazır yeni bir haftaya başlarken beslenme düzenini toparlamanın tam zamanı! “Pazartesi diyete başlanır.” klişesine girmeden sadece dengeli beslenmek adına haftanın başında daha hafif beslenebilirsiniz.

İlk Menü: Izgara tavuklu/ton balıklı/tam tahıllı salata
İkinci Menü: Etsiz/etli kuru fasulye Bulgur pilavı Salata veya turşu

İşler Yoğun, Güzel Bir Yemek Şart: Salı
Geldik haftanın ikinci gününe! Salı gününde istikrarlı davranmanız son derece önemli. Üstelik salı gününde de fast-food yiyeceklerden uzak durup dengeli beslenirseniz hafta ortasında sizi minik bir ödül bekliyor!

İlk Menü: Kasap köfte Patates kızartması Mevsim salata Pirinç pilavı Ayran
İkinci Menü: Ezogelin çorbası Mantı

Hafta Ortası Havamız Değişsin: Çarşamba
Zaman hızla geçiyor; bakın çarşamba geldi bile. Oldukça yoğun geçen pazartesi ve salı gününden sonra kendinize leziz bir ödül vermeniz sizce de haftanın tam ortasında güzel bir motivasyon olmaz mı?

İlk Menü: Porsiyon döner Ayran Fırın sütlaç
İkinci Menü: Tantuni Ayran Fıstıklı kadayıf

Hafta Sonuna Ne Kaldı: Perşembe
Haftanın bitmesine şurada ne kaldı? Hafta sonu yaklaşırken dişinizi biraz daha sıkıp cuma günü güzel bir ziyafet çekebilirsiniz!

İlk Menü: Domates çorbası Ispanak yemeği Bulgur pilavı Yoğurt
İkinci Menü: Süzme mercimek çorbası Tavuk sac kavurma Patates kızartması

Haftanın Bitişini Kutluyoruz: Cuma 
Evet, bugün haftanın son günü ve güzel bir ziyafeti hak ettiniz!

İlk Menü: Cheeseburger menü Çikolatalı sufle
İkinci Menü: Pizza Tiramisu