PARA

Harcamalarınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

1 01 2019

İşletmeniz hangi büyüklükte olursa olsun, itibarınızı yükseltmek için faaliyet gösterdiğiniz alanda başarı kazanmak kadar diğer faktörlere de dikkat etmeniz büyük bir önem taşır.

Şirketinize gelen misafirleri ağırlarken ne derece profesyonel olduğunuz itibarınızı, olumlu ya da olumsuz olarak şekillendiren detayların başında gelir. Böyle durumlarda misafirlerinizi rahat ettirirken harcama yönetiminizi de elden bırakmamanızda fayda var.

Muhatap olduğunuz kişi ve firmaları, gerektiği zaman en iyi şekilde ağırlamak iş ilişkilerinizi güçlendirir. İşletmenize gelen misafirleri, konforlu ve özenli bir şekilde ağırlamanızın yanında bu sırada yaptığınız şirket harcamalarını kontrol altına almak için çeşitli kolaylıklardan faydalanabilirsiniz. Tam bu noktada firmanızın temsil ve ağırlama giderleri konusundaki yönetim ihtiyacını gidermek aynı zamanda bu konuda oluşabilecek maliyetleri sınırlamak ve düzenli bir şekilde takip etmek için Sodexo Business Pass ve Fuel Pass ürünlerinden yardım alabilirsiniz.  

Harcama Yönetimi Sizin Elinizde

Şirket büyüklüğünüz ya da faaliyet gösterdiğiniz sektör fark etmeden müşterilerinizle iyi ilişkiler içinde olmak adına iş yemeği, toplantı gibi temaslar ile onları rahat ettirmek isteyebilirsiniz. Firma olarak iş yemeği harcamaları yaptıktan sonra ekstra maliyetler, beklenmedik masraflar gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma olasılığınız yüksek olur. Sodexo Business Pass, tür harcamaların yönetimini elinize almanızı ve kolay bir şekilde takip etmenizi sağlar. Business Pass kart ile her çalışanınıza özel belli bir limit belirleyip misafirlerinizi ağırlarken oluşacak iş yemeği masraflarınızı rahatlıkla kontrol altında tutabilirsiniz. Sodexo Business Pass kart harcamalarınız için misafirlerinizin sayısını ve bundan kaynaklı aylık harcamanızı baz alarak kartınızın limitini istediğiniz miktarda belirlediğinizde misafirleriniz için yaptığınız yemek harcamalarının belirlediğiniz rakamın üstüne çıkmamasını garantilemiş olursunuz. Örneğin; ayda 5 defa şirket misafiri ağırlıyorsanız ve her bir misafiriniz için ortalama 200 TL civarı bir yemek masrafı çıkıyorsa kartınıza 1.000 TL yükleyip çalışanlarınızın bu konuda kontrollü davranmalarını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte Sodexo Mobil Uygulaması sayesinde bakiyelerini online olarak sorgulayabilen çalışanlarınız harcama yönetiminde size yardımcı olur.

Misafirleriniz için yapacağınız yemek harcamalarını, Business Pass üyesi seçkin iş yerlerinde yaparak misafirlerinize ve çalışanlarınıza seçkin avantajlar sunabilirsiniz.

Muhasebesel Süreçler ile Uğraşmayın

Business Pass kart ile şirketinizde ekstra zaman alan ve ek maliyetlere yol açan süreçleri kolaylaştırabilirsiniz. Tüm harcamalarınızı, tek faturayla muhasebeleştirmenizi sağlayan Business Pass, hem sizi hem de çalışanlarınızı iş yükü açısından hafifletir. Fiş biriktirme, kredi kartı ekstreleri gibi durumları düşünmeden misafirlerinizi, Sodexo’nun üye iş yeri ağındaki seçkin mekanlarda rahatlıkla ağırlayabilirsiniz. Şirketinize gönderilen; mekan, gün ve saat gibi ayrıntıları içeren detaylı bir raporla da tam anlamıyla kontrol sağlayabilirsiniz.

Şirket Araçlarının Harcamaları Kontrol Altında

İstediğiniz ölçüde limitleme ve takip edebilme özellikleri sayesinde Sodexo’nun akaryakıt alımlarınızı verimli, kontrollü bir şekilde yönetmeniz için sunduğu Fuel Pass hizmeti sayesinde şirket arabasıyla seyahat ederken akaryakıt alımlarınızı avantajlı satın alma koşullarında hızlıca halledebilirsiniz. Sodexo Fuel Pass kartınız için aylık akaryakıt harcamanıza göre ister 500 TL ister 1.000 TL, özgürce limit belirleyebilirsiniz. Böylelikle şirket araç ya da araçlarınızın akaryakıt masraflarını kontrol altında tutmuş olursunuz.

Misafirlerinizin ulaşımını şirket aracınızla sağlamanız gereken durumlarda hem size hem de çalışanlarınıza pratik çözümler sunan Sodexo Fuel Pass sayesinde çalışanlarınız, üye benzin istasyonlarında akaryakıt alımını hızlıca yaparak misafirinizi, aracın içinde uzun süre bekletmemiş olur. Güzel bir iş yemeği sonrası kalacağı yere şirket aracınızla bırakılan misafirinizin memnuniyetini artarken siz de şirket olarak ne kadar harcadığınızı her zaman bilirsiniz.

Çalışanlarınızın İş Yükünü Hafifletin

Şirketinize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak isterken çalışanlarınıza yüklediğiniz ekstra iş yükünün farkında olmayabilirsiniz. Çalışanlarınıza yüklenen ek işler yüzünden şirketinizdeki işleyiş bozulabilir ve masrafları yönetmek zorlaşabilir. Sodexo Fuel Pass hizmeti ile ayda iki kez gönderilen faturalar sayesinde operasyonel süreçler sizin ve çalışanlarınızın adına büyük ölçüde kolaylaşır. Bu faturalar sayesinde firmanızın ne kadar akaryakıt harcaması yaptığını net bir şekilde görebileceğiniz için çalışanlarınızın masraf formu doldurmasına ya da fiş biriktirmesine gerek kalmaz. Ek olarak Fuel Pass, akaryakıt harcamalarınızın tarihini ve saatini detaylı bir şekilde görmenizi sağlayan raporlama işlemini de yaparak tam kontrol sağlamanıza yardım eder.