isiletisim

İşe Geç Kalma Mazeretlerine Son Verecek Pratik Çözümler

1 09 2019

Sabahları işe gitmeden önce zamanınızı doğru ayarlayamıyor musunuz? Bu durum, işe zamanında gitmenize ve günün güzel geçmesine engel mi oluyor? O halde şimdi bize kulak verin!

Sabah yataktan nasıl kalktığınız, evden çıkmadan önce neler yaptığınız gününüzün geri kalanı için önemli ipuçları verir. Bu nedenle uyandığımız andan itibaren neler yaptığımıza ve nasıl bir düzene sahip olduğumuza ekstra dikkat etmeliyiz. Mesela, o gün giyeceğiniz kıyafetleri seçerken çok mu vakit harcıyorsunuz ya da kahvaltı süreniz evden geç çıkmanıza mı neden oluyor? Öyleyse hangi davranışlarınızın ve dış etkenlerin sizi yavaşlattığını tespit edip bazı değişiklikler için harekete geçebilirsiniz. Bir şeyleri değiştirmeye beraber başlayalım mı?

Trafikte Geçen Süreyi Mutlaka Hesaplayın!
Hemen hemen herkesin hayali bisikletiyle ya da yürüyerek iki adımda gittiği bir iş yeri olsa da büyük bir şehirde yaşıyorsanız trafikten kaçmanız maalesef mümkün değil. Bu önemli detayı zaman zaman unutup evden çıktığımız saatle ilgili çeşitli yanlışlar yapıp işe geç kalabiliyoruz. Trafik sorununu tamamen ortadan kaldırmamız hepimizin de bildiği gibi ne yazık ki mümkün değil. Fakat teknolojiden yardım alarak kendimizi hazırlayıp çeşitli önlemler alabiliriz. Mesela, uyanır uyanmaz çeşitli mobil uygulamalardan trafiğin durumuna bakmanızı ve evden çıkma sürenizi buna göre ayarlamanızı öneriyoruz. Eğer bu hesaplamayı yapmak istemiyorsanız da kendinize ne yakın toplu ulaşım seçeneklerini düşünüp evden çıkış saatini buna göre ayarlayabilirsiniz.

Kahvaltıyı Nerede Değil, Nasıl Yaptığınız Önemli
Güne enerjik bir şekilde başlamanız açısından güzel bir kahvaltı yapmak elbette çok mühim. Özellikle kendinize dikkat etmek için beslenmenizi önceliklendirdiğiniz zamanlarda uzun uzun kahvaltı hazırlamak istiyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda kahvaltınızı nerede yaptığınızın değil, nasıl yaptığınızın önemli olduğunu atlamayın. Mesela ofiste de damak tadınıza uygun, doyurucu bir kahvaltı edebilir, beslenme düzeninizi bozmadan güne enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz. Örneğin tüm Sodexo’lu mekanları görecebileceğiniz Sodexo Plus ile ofise güzel bir kahvaltı söylemeye ne dersiniz? Sodexo Restaurant Pass yemek kartı kullanıcılarına ayrıcalıklar sunan Sodexo Plus sayesinde, kahvaltınızı en hızlı şekilde ofise söyleyebilir, Sanal Ödeme özelliğini kullanarak ödemenizi sıra beklemeden kolayca halledebilirsiniz. Sodexo Plus, tüm Sodexo’lu mekanları size bir arada sunar. Ayrıca Misket Ödül Programı’ndan aktif olarak yararlanmanızı destekler. Misket Ödül Programı sayesinde Sodexo’lu mekanlardan yaptığınız her harcamada, harcamanızın %10’u değerinde Misket kazanma şansı elde edersiniz. Üstelik kazandığınız Misketleri ister biriktirir ister anında harcarsınız.

Alarm Konusunda Garantici Davranın
Sabah birden çalan alarm sesinden hepimiz nefret ediyoruz! O hınçla elimizi atıp yarı uykulu kapattığımız alarm yüzünden bazen dakikalarca uyuyup işe geç kalabiliyoruz. Alarmı kapatıp “bir beş dakika daha uyuyayım, kalkarım” dedikten sonra uyanıp saate baktığımızda mesai çoktan başlamış olabiliyor. Bu yüzden daha rahat uyanmak adına, yaratıcı uyandırma fikirlerine sahip mobil alarm uygulamalarından yararlanabilir, rahat edici bir alarm sesi seçebilir ya da birkaç tane erteleme alarmı kurabilirsiniz. Hatta biraz can sıkıcı bir fikir olsa da alarmı yatağınızdan uzak bir köşeye bırakabilirsiniz. Böylelikle alarmı kapatmak için belli bir efor sarf edeceksiniz ve uyanmanız kolaylaşacak. Kısacası pes edip yatağınıza geri dönmediğiniz sürece kalkıp rahatlıkla işe gidebilirsiniz.

Son Dakikacı Olmayın: Hazırlıklar Bir Gece Öncesinden Başlasın!
Herkesin işe gitmeden önce gerçekleştirdiği kendine has hazırlık rutinleri vardır. Örneğin, kıyafet seçme, çanta hazırlama, saç yapma gibi. Bu hazırlıkları sabah son ana sıkıştırdığımızda ise işler biraz karışabilir. Sonrası da malum işe geç kalma, o sabahki önemli toplantıya yetişememe gibi süreçler…. Bunlarla karşılaşmamak için bir gece öncesinden giyeceğiniz kıyafetleri seçip ütü vs. işlemleri tamamladığınızda sabahları daha sakin ve huzurlu bir şekilde işe gitmeniz mümkün. Yani, tüm bunlara dikkat ettiğinizde, işe zamanında yetişip güne sakin ve enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz.