podcast

Kendinize Vakit Ayırın: İşe Giderken Dinleyebileceğiniz En İyi Podcast’ler

3 01 2020

İşe giderken direksiyon başında ya da toplu taşımada uzun süre vakit geçiriyor ve bu zaman aralığını daha keyifli bir hale mi getirmek istiyorsunuz?

O halde yolda geçirdiğiniz zamanı güzelleştirecek işe giderken dinleyebileceğiniz podcast önerilerimize göz atabilirsiniz!

Özellikle büyük ve kalabalık şehirlerde yaşayanlar için işe gitme süresi bir hayli uzun olabiliyor. Bitmek bilmeyen trafik, kalabalık toplu taşıma derken yolda geçirilen zamanın kalitesi düşüyor. Oysa yolda geçirdiğiniz zaman aralığını nasıl değerlendiğimiz, işe motive bir şekilde başlamamızı doğrudan etkiliyor.

Son yıllarda ülkemizde artan yayıncılar ve podcast kanalları ile beraber adını sıkça duyduğumuz podcast’ler, akıllı telefonlardan dinleme ve indirme olanağı sayesinde dünya genelinde de en çok yolculuklarda tüketiliyor. Yani tüm pratikliğiyle yolda geçirdiğiniz zamanda bir şeyler öğrenme veya kafa dağıtma imkanı sunuyor. Biz de ülkemizde podcast dinleme oranlarının gitgide arttığını göz önüne alarak işe giderken kendinize vakit ayırmanız için size podcast önerileri hazırladık. Keşfetmeye hazır mısınız?

Geniş Konu Yelpazesi Arayanlara: Farklı Kaydet
Farklı Kaydet, dinleyicilerine geniş ve renkli bir konu yelpazesi sunuyor. Spor, sinema, tiyatro ya da gündemdeki konular hakkında yaptıkları yayınlarla yolda geçirdiğiniz zamanı daha kaliteli geçirmenize yardımcı oluyor. Özellikle Farklı Kaydet’in içinde yer alan Yaşasın Bağzı Filmler programı, sinemaseverler için oldukça ilgi çekici içerikler sunuyor.

Farklı Meslek Grupları Hakkında: Nasıl Olunur
Hayatınıza yeni fikirler ve bilgiler katacak bir diğer podcast kanalı da gazeteci Nilay Örnek’in sunduğu Nasıl Olunur. İşini ustalıkla yapan kişileri ağırlayan Nilay Örnek, bu kişilere çeşitli sorular yönelterek farklı meslek grupları hakkında bilinmeyenleri aydınlatıyor ve doğru bilinen yanlışlara da açıklık getiriyor.

Bilime Dair Her Şey: Evrim Ağacı
Bilimsel konular hakkında podcast yayını yapan Evrim Ağacı, insanlığın geçmişinden gündemdeki bilimsel konulara kadar bilimin dahil olduğu her noktayla ilgileniyor. İlgi alanlarınızın arasında bilim varsa akıcı ve anlaşılır bir anlatıma sahip olan Evrim Ağacı’nı es geçmeyin deriz.

Yenilikçi Ruhlar İçin: 64Bits
ABD’de Silikon vadisinde tecrübe edinmiş 4 kişilik bir ekipten oluşan 64Bits; yazılım, yeni çıkan mobil uygulamalar, teknolojik gelişmeler ve sosyal medyadaki yenilikler hakkında hem eğlenceli hem de bilgilendirici podcast’ler sunuyor.

Girişimcilikle Yakından İlgilenenlere: Girişimcilik Muhabbeti
Girişimcilik son zamanlarda en çok ilgi çeken konulardan. Girişimcilik Muhabbeti de bu konuda haftalık yayın yapan kapsamlı bir Türkçe podcast kanalı. Girişimcilik konusunda son derece bilgilendirici yayınlar olmasının yanı sıra girişimleri sayesinde başarılı olmuş kişilerin de tanınmasını sağlıyor. Yolculuklarınızda yepyeni şeyler keşfetmenizi sağlayacak bu podcast serisine mutlaka zaman ayırın deriz.

Güne Pozitif Enerjiyle Başlamak İçin: O Tarz Mı?
Güne mutlu bir şekilde başlamak gibisi yok! Özellikle de konu iş sabahları ise gülümsemeye çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Can Bonomo, İsmail Türküsev, Can Temiz ve Bengi Apak’ın sunduğu O Tarz Mı?, eminiz ki alışılagelmişin dışındaki konuları ve eğlenceli muhabbetiyle işinizin başına geçmeden önce size ilaç gibi gelecek bir podcast adresi.

İlgi Çekici Konularıyla: In Our Time
İngilizce podcast dinlemek isteyenler için de bir önerimiz var. 1998 yılından beri devam eden ve BBC’nin hazırladığı bir program olan In Our Time; felsefeden genel kültüre ve bilime kadar ilginizi çeken pek çok konuyu içeriğinde barındırıyor. İngiliz aksanıyla yayın yapan bu podcast serisi aynı zamanda İngilizcesini geliştirmek isteyenler için de güzel bir alternatif.