Calısma

Sanal Ofis Nedir? Sanal Ofisin Avantajları ve Dezavantajları Neler?

23 10 2020

Sanal ofis nedir?

Sanal ofis yasal mı ve avantajları ya da dezavantajları neler? Sanal ofisle ilgili tüm detaylar yazımızda!

İş dünyasının dinamikleri değiştikçe yeni kavramlar, yeni iş yapma hayatımıza giriyor. Üstelik dünyada meydana gelen olaylar ve krizler de iş hayatının gidişatında metin değişikliklere neden olabiliyor. Bu değişime ayak uydurmak ise ancak yeni yöntemleri tanımak ve denemekle mümkün oluyor.

Sanal ofis içinde değişen günümüzde bir yansıması. Peki, sanal ofis ne demek, nasıl bakım ve dezavantajları var? Beraber keşfetmeye başlayalım.

Sanal Ofis Nedir?

Sanal ofis, en temel anlamıyla fiziki bir ofise ihtiyaç duymayan şirket sahiplerinin yararlandığı bir uygulamadır. Bu yöntemi tercih eden şirketler, hazır kurulu bir ofis ortamını kiralarlar. Elektrik, telefon, internet ve ofis alanı gibi hizmetler de kiraya kullanılabilir olur.

Bu konu özellikle yeni girişimcileri ilgilendirir. Örneğin yeni bir girişim için yola çıkan kişiler, işlerini yasal bir şekilde yürütebilmek için bir adrese ihtiyaç duyar. Sanal ofisler de tam bu yerde bir adres sağlar hem de yanında birçok prestij ve sunar.

Sanal Ofis Yasal mı?

Türkiye'de sanal ofisler yasaldır. Daha doğrusu kurumsal şirket yasasına uygundur. Çünkü Türkiye'de şirket kurmanın koşullarından biri tebligat adresine sahip olmaktır. Vergi dairesi ve maliye için tebligat adresinde bulunabilir şirkette yasal bir şekilde yapılabilir.

Sanal ofislerin vadettiği hizmetler arasında yasal adres temini de olduğu için yasal açıdan herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Sanal ofis şirketiyle sözleşmenin ardından size sunulan adresi şirket adresi olarak gösterebilirsiniz.

Siz de yeni kuracağınız iş için şirket adresi olarak sanal ofisten yararlanmak bu işin avantaj ve dezavantajlarını da bilmelisiniz. O halde sanal ofisleri daha yakından tanımaya devam edelim.

Sanal Ofislerin Avantajları Neler?

Sanal ofisler yasal adres olmanın farklı fayda sunar. Bu faydalar ise aşağıdaki gibidir:

Maliyet: Maliyet: Sanal ofislerin, standart ofislere oranla daha düşüktür. Bazı hizmetler için ücret öderken ofis malzemesi, fatura gibi giderlerden de kurtulmuş olursunuz. Yani eğer işiniz için uygun olarak ofiste bulunmanız gerekmiyorsa sanal ofisle iş hayatına atılabilirsiniz.

Temel Hizmetler: Sanal ofislerde, bir işin ihtiyaç duyulan sekreter, telefon / faks, toplantı odası, müşteri karşılama gibi hizmetler size ulaşın. Örneğin siz ofis dışındayken sizin yerinize telefonlara bakılır ya da toplantıda prestijli bir şekilde ağırlamanıza verilir.

Genişleyen İş Ağı: Farklı sektörlerden insanlar tanımak ve iş ağınızı büyütmek sanal ofisler yazabilirsiniz. Çünkü sanal ofis kiralama fikrine farklı iş çevrelerden birçok kişi sıcak bakar. Ortak alanları bu insanlarla tanışabilirsiniz.

Sanal Ofislerin Dezavantajları Neler?

Sanal ofislerin fiziki ofislere birçok avantajı olsa da bazı uygulamalar ekip zorlaştırması dışında dezavantajlı olabilir. Tabii bu durum, yapılan işin yöntemine göre de değişiklik gösterir. Öyle ki gerçek hayatta salon edilmesi gereken işler olduğunda doğru bir ekip sistemi kurmak gerekir. Bunu kurmadığınız çalışanların motivasyonun düşmesi ve iletişim kopuklukları işlerin aksamasına neden olabilir.

Kısacası sanal ofislerle anlaşmadan önce faaliyet gösterdiğiniz alanı ve işlerinizin nasıl yürüdüğünü iyice tartmanız gerekir. Bu süreci doğru bir şekilde satın alma sanal ofislerin maliyet ve giderler anlamında çok fazladır.