lider

Kurum Bağlılığını Güçlendirin: Çalışan Yan Hakları ve Etkileri

1 01 2019

Çok yetenekli bir çalışanınızın şirketinizden gitmesini istemezsiniz değil mi? Yetenekli bir çalışan, şirket yönetiminde size kolaylık sağlarken yaptığı nitelikli işlerle de firmanızın adım adım başarıya doğru gitmesine yardım eder. Şirketin geleceği ve başarısı üzerinde fazlasıyla önemli bir yere sahip olan bu çalışanların kurum içinde tutulmaları gerekir. Peki, çalışan memnuniyetini arttırarak değerli çalışanlarınızın kuruma olan bağlılıklarını güçlendirmek için neler yapabilirsiniz?

şveren tarafından sunulan yan haklar, çalışan mutluluğu üzerinde büyük bir rol oynar. Şirketler arası rekabetin artması ve beklentilerin çoğalmasıyla daha sık gündeme gelen çalışan hakları, ihtiyaçları doğrultusunda çalışanlara seçim yapabilme olanağı sunarken  çalışma ortamını da daha verimli ve huzurlu bir hale getirebilir. O halde, bu hakları çalışanlarınıza işletmenizin kârını da düşünerek nasıl sunabilirsiniz?

Yemek Seçiminde Özgürlük!

Sodexo Restaurant Pass yemek kartı ve çekleriyle karşıladığınız takdirde %100 vergi avantajından yararlanabilirsiniz.10 adet çalışana sahip bir işletme olduğunuzu ve günlük yemek bedelini, 20.52 TL olarak belirleyip bu ücreti çalışanlarınıza nakit olarak ödemek yerine yemek kartına yatırdığınızı varsaydığımızda elde edeceğiniz vergi avantajı; yıllık 44.000 TL, aylık ise 3.600 TL kadar olur.


Yemek yardımı, daha esnek bir hale getirilerek çalışanlarınızın seçimine sunulabilir. Çalışanlarınızın yemek ihtiyacını, Sodexo Restaurant Pass yemek kartı ve çekleriyle karşıladığınız takdirde %100 vergi avantajından yararlanabilirsiniz.10 adet çalışana sahip bir işletme olduğunuzu ve günlük yemek bedelini, 20.52 TL olarak belirleyip bu ücreti çalışanlarınıza nakit olarak ödemek yerine yemek kartına yatırdığınızı varsaydığımızda elde edeceğiniz vergi avantajı; yıllık 44.000 TL, aylık ise 3.600 TL kadar olur.

Sodexo Restaurant Pass, sağladığı vergi avantajının yanında; mekan ve yemek seçiminde 45.000’den fazla üye kafe, restoran ve büfe noktasıyla çalışanlarınıza yemek seçme özgürlüğü sunar. Sodexo Restaurant Pass kart sayesinde iş yerinde bunalan çalışanlarınız, öğle yemeği vaktini dışarıda değerlendirebilir ya da ofise yemek siparişi vererek zamanını daha iyi kontrol edebilirler. Bunların yanında Sodexo Mobil Uygulaması’nı indirdikten sonra Mobil Ödeme özelliğini, aktive edip ödeme işlemlerini hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirler.


Sodexo Restaurant Pass kart kullanıcılarının yararlandığı Misket Ödül Programı sayesinde çalışanlar, Misket üyesi işyerlerindeki harcamaların %10’u değerinde Misket kazanarak ek bakiye durumu elde ederler. Sodexo Mobil Uygulaması’nı indirip Misket hesabını aktive eden çalışanlarınız, Misket’leri biriktirerek ayda ortalama 2 adet öğle yemeğini bedavaya getirebilirler. Kartlarında biriken Misketleri, yine Misket üyesi iş yerlerinde bir sonraki yemek ödemesi esnasında kullanıp avantajlı duruma geçebilirler. Böylelikle, çalışanlarınıza tanıdığınız kolaylık ve özgürlükler sayesinde hem motivasyonlarını hem de kuruma olan bağlılıklarını arttırabilirsiniz.

Siz de şimdi Sodexo Müşterisi olun, Türkiye genelinde 20.000 müşteri ve 1.000.000 kart sahibi Sodexo’lunun arasındaki yerinizi alın! Siz %100 vergi avantajı ve muhasebesel kolaylıkların keyfini sürerken çalışanlarınız da harcadıkça doya doya kazanmanın ayrıcalığını yaşasın!

 

 

Çalışanlarınızı Ödüllendirin

Çalışan bağlılığını arttıran en önemli etkenlerden biri de şirketlerin sunduğu ödüller ve hediye çekleri. Bu hediye çekleri; giyim ve gıda alanlarında çalışanlarınıza istedikleri markadan alışveriş yapma imkanı tanır. Size muhasebesel kolaylık sağlarken çalışanlarınıza yapacağınız giyim ya da gıda yardımları için de farklı markalarda alışveriş seçenekleri sunan Sodexo Gift Pass ile %39’a varan vergi avantajından da işveren olarak yararlanabilirsiniz. Örneğin; 10 adet çalışanı olan bir şirkette, 4 aylık bir süreç için 500 lira ödül ya da yardım bedeli belirlediğinizde, bu bedeli çalışanlarınıza nakit olarak vermek yerine Sodexo Gift Pass hediye kartı ve çekleriyle yatırdığınız zaman aylık olarak 3.200 TL, yıllık olarak ise 12.800 TL civarında vergi avantajı elde edebilirsiniz.


Bunlara ek olarak Sodexo Club sadakat platformu sayesinde firma ve çalışanlarınız %65’lere varan indirimlerden faydalanabilirler. Elektronik, yeme-içme, giyim, sağlık gibi alanlarda marka işbirlikleri ile oluşturulmuş çeşitli kampanyalardan çalışanlarınızın yararlanmalarını sağlayabilir ve harcamalarında tasarruf etmelerine yardım edebilirsiniz.

Misafirlerinizi Ağırlarken Çalışanlarınızın İşi Kolaylaşsın

Şirketinize gelen misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamak istiyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda, çalışanlarınızın zaman kaybını önleyip ekstra iş yükü çıkarmadan şirket misafirlerini ağırlamalarını sağlayabilirsiniz. Buna yardımcı olacak Sodexo Business Pass kart ile çalışanlarınız masraf formları ya da fişler ile uğraşmak zorunda kalmazlar. Aynı zamanda siz işletme sahibi olarak Business Pass karta ortalama bir limit koyup çalışanlarınızın, belirlediğiniz rakamın üstünde harcama yapmasını önlemiş olursunuz. Örneğin; kartın limiti 700 TL ise bu oranın üstüne çıkamayacağını bilen çalışanınız yemek harcamaları konusunda dikkatli davranır ve size ekstra masraf çıkarmaz. Bunun yanında, Sodexo Business Pass sayesinde misafirlerinizi seçkin üye işlerinde ağırlayan çalışanlarınız, bakiyelerini de Sodexo Mobil Uygulaması ile online olarak pratik bir şekilde sorgulayabilirler.

Akaryakıt Alımında Kolaylık Sunun

Şirket çalışanlarınız gerek iş seyahatleri gerekse de şirkete gelen misafirlerinizi ağırlamak için sıklıkla şirket araçlarını kullanmak durumunda kalabilirler. Böyle zamanlarda akaryakıt alımları sırasında oluşabilecek ödeme, masraf belgesi doldurma, kredi ekstreleri gibi sorunları Sodexo Fuel Pass ile ortadan kaldırabilirsiniz. Sodexo Fuel Pass ile beraber çalışanlarınız yanlarında nakit ya da kredi kartı zorunluluğu olmadan araçlarından inmeden hızlı ve kolay bir biçimde akaryakıt alımı yapabilirler. Uzun kasa kuyruklarından kurtulan çalışanlarınız bunların yanında fiş biriktirme, masraf formu doldurma ve ödeme günü bekleme gibi süreçleri atlayarak akaryakıt alımlarını en pratik bir şekilde halletmenin rahatlığını yaşarlar. Akaryakıt harcamalarınız için belli bir limit belirleyip düzenli olarak kontrol edebilmeniz açısından firmanız için de birçok kolaylık sağlayan Sodexo Fuel Pass sayesinde hem çalışanlar hem de işletmeler büyük avantajlar elde eder.