toplantı

İşletmenizin Geleceği İçin Vergi Avantajlarından Yararlanın!

1 05 2019

Çalışarak çabalayarak bir iş yeri açtınız ve gelecekte de varlığını sürdürebilmesi için onu en iyi şekilde yönetmek istiyorsunuz. Şanslısınız ki işletmenizin geleceği için devlet desteği de alarak yapabileceğiniz çok şey var!

İşletmenizi, gecenizi gündüzünüze katıp türlü zorluklarla kurdunuz. Onu ayakta tutabilmek için teknolojiyi yakından takip ediyor, çalışanlarınızı mutlu etmeye çalışıyor ve çeşitli tasarruf önlemleri alıyorsunuz. İşletmenizi daha güçlü hale getirmek için yaptığınız birçok çalışmayı aslında daha hızlı ve pratik bir yoldan halledebilirsiniz. Nasıl yapacağınıza yazımızın devamında göz atabilirsiniz.

Devlet Desteği ile Vergi Avantajı
İşletmenizde tasarruf konusunu önemsiyorsanız gündeme almanız gereken en önemli konulardan biri vergi avantajıdır. Devletin yemek kartı kullanan iş yerleri için sunduğu bir fırsat olan vergi avantajı, işletmelerin bugünden tasarruf yapıp geleceklerini düşünmelerine yardımcı olur.

Çalışanlarınızın yemek ihtiyacını, Sodexo Restaurant Pass yemek kartı ve çekleriyle karşıladığınız zaman devletin sunduğu %100 vergi avantajından faydalanabilirsiniz. Çalışan sayınıza ve günlük yemek bedelinize bağlı olarak değişecek olan tasarrufunuzu somut bir şekilde görmek için hesaplama tablomuzu kullanabilirsiniz.


İşletmenize böyle bir maddi kazanç sağlayan Sodexo Restaurant Pass’ın diğer avantajları ise şöyle:

Misket Ödül Programı sayesinde çalışanlarınıza büyük ayrıcalıklar sunar. Çalışanlarınız, Misket üyesi iş yerlerinde yaptıkları harcamalardan %10’a varan ek bakiye elde eder. Böylelikle Misket’lerini biriktiren çalışanlarınız ayda ortalama iki öğle yemeğini bedavaya getirmiş olur. Çünkü 1 Misket = 1TL’dir.
Çalışanlarınız mobil ödeme özelliğinden yararlanırlar. Sodexo Restaurant Pass yemek kartı kullanıcıları için geliştirilen özellik sayesinde çalışanlarınız, Sodexo Mobil Uygulaması üzerinden kartları yanında olmadan kolayca ödeme yapabilirler.

İşveren olarak idari işleriniz kolaylaşır. Sodexo Restaurant Pass yemek kartı ve çekleri sayesinde çalışanlarınıza iş yeri ortamında yemek hazırlamanın ekstra zorluğunu ve maliyetini ortadan kaldırmış olursunuz. Bununla birlikte tüm çalışanlarınızın yemek giderlerini ayda sadece tek faturayla muhasebeleştirmenin rahatlığını yaşarsınız. 
Sodexo dijitalleşen dünyaya uyum sağlar! Sodexo Online Müşteri İşlem Merkezi sayesinde sipariş verme, eski siparişleri kontrol etme, kayıp-çalıntı kartların tespitini yapma, raporlama ya da kullanıcı listesi oluşturma gibi işlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Hediye Verirken Bile Avantajlısınız!
İşletmeler var oldukları sürece masrafları bitmez. Bu sebeple masraflarınızı en etkili şekilde yönetmenin bir yolunu bulmalısınız. Sodexo müşterisi olduğunuzda yemekten şirket araçlarınıza, temsil ve ağırlama giderlerinizden çalışanlarınıza verdiğiniz hediyelere kadar pek çok konuda tasarruf edebilirsiniz. Örneğin Sodexo Gift Pass sayesinde çalışanlarınızı ödüllendirip motivasyonlarını yükseltirken vergi avantajı da elde edebilirsiniz. Sodexo Gift Pass Gıda ve Giyim çekleriyle sadece stopaj vergisine tabi olup SGK ve Damga Vergisi’nden muaf olarak %39 vergi avantajı elde edebilirsiniz. .

Bunlara ek olarak çalışanlarınıza bu çeklerle alışveriş özgürlüğü sunarken erzak kolisi dağıtmanın zor ve maliyetli sürecini de ortadan kaldırırsınız. Tek bir faturayla kayıtlarınızı yapıp muhasebe işlemleri kolaylığından faydalanmanız da cabası! Yani Sodexo Gift Pass ile emek harcayan çalışanlarınızı özel günlerde ya da bir başarı elde ettiklerinde mutlu edip iş yerinizde huzurlu bir ortam sağlarken hem geleceğinizi hem de cebinizi düşünmüş olursunuz.

Siz de şimdi Sodexo Müşterisi olun, Türkiye genelinde 20.000 müşteri ve 1.000.000 kart sahibi Sodexo’lunun arasındaki yerinizi alın! Siz %100 vergi avantajı ve muhasebesel kolaylıkların keyfini sürerken çalışanlarınız da harcadıkça doya doya kazanmanın ayrıcalığını yaşasın!