yemekkartı

Firmanızın Hanesine Bir Artı: Yemek Kartı Nedir, Avantajları Nelerdir?

5 04 2021

Rekabet koşullarının kendini her alanda gösterdiği günümüzde, firmaların bu koşullarla başa çıkabilmesi için yenilikçi girişimlerden tasarrufa ve çalışan motivasyonuna kadar birçok faktöre dikkat etmesi gerekli.

Firmaların sağladığı çeşitli avantajlar ya da yan hakların, çalışanların motivasyonuna ve başarısına olumlu etkisi ise yadsınamaz bir gerçek.

Şirketler ve çalışanlar için zaman zaman ciddi bir sorun haline gelebilen bir konu ise: Öğle yemeği. Yemek kartı ise çalışanlarınızın öğle yemeği sorununu, en pratik şekilde halletmenizi sağlayan avantajlı bir hizmettir. Gününün büyük bir kısmını iş yerinde geçiren çalışanlar, hem maddi açıdan hem de seçenek açısından yemek konusunda zorluk yaşayabilir. Böyle durumlarda devreye giren yemek kartları, çalışanlarınıza ve firmanıza nasıl avantajlar sağlıyor, beraber inceleyelim.

Vergi Avantajı ve Daha Fazlasından Yararlanabilirsiniz

Yemek kartları ya da yemek çekleri, en temelinde çalışanlarınızın yemek ihtiyacını gidermeye ve firmanıza vergi avantajı sağlamaya yardımcı olur. Şöyle ki, yemek kartı kullanımının en büyük avantajı olarak karşınıza çıkan %100 vergi muafiyeti sayesinde yemek giderlerinizi rahatlıkla tasarrufa çevirebilirsiniz. Yemek kartı kullanarak ne kadar avantaj sağlayacağınızı somut olarak görmek isterseniz şirketinizdeki çalışan sayısına ve günlük yemek bedelinize göre vergi avantajınızı hızlıca hesaplayabilirsiniz.

Bunların yanında belli bir alt yapı hazırlayarak iş yeri ortamında çalışanlarınıza yemek sunmanın ekstra zor ve maliyetli sürecini ortadan kaldırmış olursunuz. Tam bu noktada, 45.000’den fazla üye iş yeri ağına sahip olan Sodexo Restaurant Pass’in müşterisi olarak, çalışanlarınızla beraber birçok ayrıcalıktan faydalanabilirsiniz.

Çalışanlarınız da Kazançlı Çıkar

Yemek seçme özgürlüğü sunan Restaurant Pass kartın çeşitli özellikleri sayesinde çalışanlarınız pek çok konuda kazançlı çıkar. Örneğin; Sodexo Restaurant Pass yemek kartının sunduğu ayrıcalıklardan biri olan Misket Ödül Programı sayesinde çalışanlarınız Misket’e üye iş yerlerinde yaptıkları yemek harcamalarının %10’u değerinde Misket kazanıp kartlarında biriken Misketleri daha sonra harcamaya dönüştürebilirler. Çalışanlarınız, kazandıkları ek bakiyeleri yine Misket’e üye iş yerlerinde diledikleri gibi değerlendirebilirler.

Siz de şimdi Sodexo Müşterisi olun, Türkiye genelinde 20.000 müşteri ve 1.000.000 kart sahibi Sodexo’lunun arasındaki yerinizi alın! Siz %100 vergi avantajı ve muhasebesel kolaylıkların keyfini sürerken çalışanlarınız da harcadıkça doya doya kazanmanın ayrıcalığını yaşasın!


Mobil Ödeme ile Daha Hızlı

Çalışanlarınızın evde ya da ofiste unutulan yemek kartları için stres yaşamasına gerek kalmaz. Çalışanlarınız, ödemelerini takip edip bakiyelerini sorgulayabilecekleri Pluxee Mobil Uygulaması’nı indirdikten sonra Mobil Ödeme özelliğini aktive ederek üye iş yerlerinde yemek ödemelerini güvenli ve hızlı bir şekilde yapabilirler. Pluxee Yemek Kartı’na üye iş yerleri ise mobil uygulamada yer alır.

İndirim ve Ayrıcalıklar Kazanabilirsiniz

Restaurant Pass yemek kartı ve çekleri, farklı alanlarında sundukları indirim ve avantajlarla daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olur. Örneğin; düzenli olarak kargo hizmetinden yararlanan bir şirketseniz kargo masrafınızı %30 indirimle düşürebilirsiniz. Sağlık, alışveriş, gıda gibi alanlarda pek çok ayrıcalık ve indirim sunan Sodexo Club ile bu konularda sıklıkla yaptığınız harcamaların maliyetlerini düşürerek ciddi oranda tasarruf sağlayabilirsiniz. Unutmayın; bu ayrıcalıklardan çalışanlarınız da yararlanabilir.

Ufak Tasarruflar Büyük Karlara Dönüşür

Şirketiniz için yaptığınız ufak gibi görünen tasarruflar toplam harcamanıza baktığınızda büyük karlara dönüşebilir. İster 8-10 kişilik küçük bir işletme, ister 500’den fazla çalışanınızla kurumsal bir firma olun. Yemek kartlarını kullanarak firmanıza ve çalışanlarınıza sunulan avantajlardan yararlanıp harcamalarınızdan tasarruf etmenizin yanında sizi başarıya götürecek olan huzur ortamını da sağlamış olursunuz.