mısır

Kış Atmosferini İzlemeye Doyamayacağınız En İyi Kış Filmleri

1 12 2020

Soğuk havalarda sıcacık evde oturup güzel filmler izlemek gibisi yok. Özellikle de film, nefis kar manzaraları ya da yeni yılın renkli atmosferini içeriyorsa harika olur. O halde patlamış mısırları hazırlayın; en eğlenceli, en güzel kış filmlerini keşfetmeye başlayalım!

Kış ayları, çay-kahve alıp evde battaniyenin altında uzun uzun film izlemek için en güzel zamanlar. Hatta sağlığımız için evde vakit geçirmemiz gereken bu dönemde yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri. Tabi film tercihlerimiz dönem dönem değişiklik gösterir. Örneğin kış geldiğinde, sıcak atmosferi olan kar manzaralı filmler daha tercih edilesi gelebilir.


Peki, yeni bir yılı karşılamaya da az kalmışken şöyle güzel kar manzaralarının yer aldığı ya da yeni yıl ruhunun anlatıldığı filmleri izlemeye ne dersiniz?

İşte, sizi baştan aşağı kış atmosferinin en güzel haliyle buluşturacak kış filmleri tavsiyeleri:


Nefis Bir Kar Atmosferi: The Holiday


İki kadını ve iki farklı ülkeyi konu alan The Holiday, özellikle aşk filmlerini sevenler için güzel bir seçim olacaktır. Aynı zamanda İngiltere’nin nefis kış atmosferini göstermesiyle en iyi kar manzaralı filmlerin arasına giren yapımı yılbaşı gecesinde de keyifle izleyebilirsiniz.  


Neşenizi Yerine Getirecek: The Family Stone


Kalabalık ve epey eğlenceli bir aileyi anlatan The Family Stone, aynı zamanda Rachel Adams ve Sarah Jessica Parker gibi çok ünlü oyuncuları aynı senaryoda buluşturmuş. Yeni yıl kutlaması için bir araya gelen ailenin karışık ve komik hikâyesini izlerken eminiz ki tanıdık pek çok duyguyu aynı anda hissedeceksiniz.


Adeta Bir Klasik: Home Alone


1990 yapımı bir komedi filmi olan “Evde Tek Başına”, artık bir kült haline geldi diyebiliriz. Tatile giden ailesinin onu evde unuttuğunu fark eden 11 yaşındaki küçük bir çocuğun evdeki maceralarını anlatan filmi, önceden defalarca izlemiş olsanız bile yeni yıla yaklaşırken tekrar izleyip hatırlamaya ne dersiniz?


Korku Filmi Sevenlere: Gremlins


Yeni yıl filmleri denilince ilk akla gelenlerden olan ve 1984 yılında gösterime giren Gremlins, korku-komedi türünde bir film. Bir mucidin oğluna Çin Mahallesi’nden alınan bir hediye üzerine gelişen garip olayları anlatıyor. Oyuncağın aslında bir yaratık olmasının anlaşılmasıyla gelişen olaylar, enteresan bir şekilde tüm kasabayı etkisi altına alıyor. Özellikle korku filmi seviyorsanız yılbaşı geceniz için Gremlins’i tercih edebilirsiniz.

Sıcak Bir Hikâye: A Christmas Story


Biraz gülmeye, eğlenmeye ve aynı zamanda yeni yıl ruhunu hissetmeye ihtiyacınız varsa kesinlikle bu filme şans verin! Sizi saf bir mutlulukla tanıştıracak olan A Christmas Story, yeni yıla ruhunu hissetmek için birebir.


Yeni Yıl Ruhuna Girmek İçin: New Year’s Eve


Sıcak hikayesi ve kış mevsiminin özgün atmosferini yansıtmasıyla en güzel yılbaşı filmlerinden olan New Year’s Eve da şu sıralar izlenmesi gereken filmlerden. New York’ta yaşayan yalnız insanların hayatlarının kesiştiği olayları anlatan filmin kadrosunda ise Robert De Niro, Jon Bon Jovi, Jessica Biel ve Halle Berry gibi çok ünlü isimler var.


Kış atmosferini iliklerine kadar hissetmek ve yeni yıl ruhuna şimdiden girmek istiyorsanız önerdiğimiz filmlere mutlaka göz atın. Başka bir alternatif arıyorsanız da “Akşamlarınızı Güzelleştirecek En İyi Bilim Kurgu Filmleri” yazımızı okuyabilirsiniz.


İyi seyirler ve mutlu yıllar dileriz!