kahve

Evde Yapabileceğiniz 5 Lezzetli Kahve

27 12 2021

Kahve dendiğinde bile mutluluk hormonu salgıladığımız bir gerçek.

Özellikle dostla içilen kahvenin verdiği haz paha biçilemez. Ama her canımız kahve çektiğinde dışarı çıkamıyoruz ki! Biz biraz da pijamalarımızla evde otururken bu lezzeti tatmak istiyoruz, diyenlere güzel bir haberimiz var. Bu harika içecekleri evde de yapabileceğinizi söylesek, ne dersiniz?  Hadi, tariflerimize bir bakalım.

1-) Chai Tea Latte

Hem kahve içelim hem de biraz şifa depolayalım derseniz mistik esintileri içinde barındıran bir tarifimiz tam size göre!

Malzemeler

2 bardak Su

3 adet Kakule

2 adet Karanfil

Muskat Rendesi

1 çay kaşığı Tarçın

1/2 çay kaşığı Zencefil

3 adet poşet Çay

200 ml Süt

1 yemek kaşığı Bal

Nasıl yapalım?

Öncelikle bir sos tenceresinde siyah çay ile birlikte 3 adet kakule, 2 adet karanfil, biraz muskat rendesi, 1 çay kaşığı tarçını ve 1 çay kaşığı zencefili ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Daha onra tencerenin altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım. İçerisine tekrar poşet çay ekledikten sonra biraz daha kaynatalım ve ocaktan aldığımız sosu süzgeçten geçirip kaba alalım. Latet için bir sos tavası içerisine 200 ml sütü koyup kaynamaya başlayınca kapatalım. Sütün içerisine bal ekleyelim ve karıştıralım. Afiyet olsun!

2-) Pumpkin Spice Latte (Balkabaklı Baharatlı Kahve)

Acı kahve sevmiyorum diyenler için aromalı kahvelerden devam edelim. Büyük kahve zincirlerinin her kış çıkardığı, tadı damağımızda kalan Pumpkin Spice Latte bugünkü konuğumuz. O zaman hadi tarife!

Baharat Karışımı İçin Malzemeler

4 yemek kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı toz zencefil

4 tatlı kaşığı toz muskat

2 tatlı kaşığı yenibahar

2 tatlı kaşığı toz karanfil

Yapılışı

Tüm baharatları bir kapta karıştırıp oda sıcaklığında kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.

Balkabağı Şurubu İçin Malzemeler

90 gr (1/3 su bardağı) balkabağı püresi (balkabağını haşladıktan veya buharda pişirdikten sonra pürüzsüz olana kadar blenderda çekiyoruz)

240 ml (1 su bardağı) su

140 gr (2/3 su bardağı) esmer şeker

1 yemek kaşığı baharat karışımı

1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (eğer elinizde yoksa yerine başka birşey kullanmayın)

Nasıl yapalım?

Orta boy bir tencereyi alalım ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca, koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Vanişyasını da ekleyerek süzelim ve bir kavanoza aktaralım.

Balkabak ve Baharatlı Latte İçin Malzemeler (Tek Kişilik)

30 ml (2 yemek kaşığı) kaynar su + 7 gr (1 yemek kaşığı) toz espresso karışımı

3 - 4 yemek kaşığı balkabağı şurubu

240 ml (1 su bardağı) kaynar süt

Yapılışı

Üçünü de kupamıza alalım ve isteğinize bağlı olarak kremşanti, karamel veya toz tarçın serpelim. Afiyet olsun!

3-) Dalgona kahve

Son zamanlarda sosyal medyada viral olmuş Dalgona kahveyi sen de mutfağında kolaylıkla yapmak istemez miydin? O zaman şimdi tarifi denemenin tam sırası.

Malzemeler

2 yemek kaşığı granül kahve

2 yemek kaşığı sıcak su

2 yemek kaşığı şeker

Yarım bardak süt

Nasıl yapalım?

Öncelikle granül kahveyi, şekeri ve sıcak suyu bir kaba alalım. Ardından çırpıcı ile 10 dk çırpalım. Renginin açıldığını ve kıvamının koyulaştığını görene kadar devam edelim. Bir bardağa yarısına kadar süt dolduralım ve karışımımızı ekleyeli. İşte kahvemiz hazır. Afiyet olsun!

Türk kahvesi denilince akan sular durur peki Türk kahvesi her zaman acı mı olur? Türk kahvesine çikolatayla yepyeni bir tat katmaya ne dersiniz? Gelin birlikte hem köpüğü bol hem de aroması yoğun bir Türk kahvesi yapalım.

4-) Sodalı Çikolatalı Türk Kahvesi

Malzemeler

1 fincan soda

1 tatlı kaşığı türk kahvesi

2 adet sütlü çikolata (Ufak olanlarından)

1 çay kaşığı şeker

Nasıl yapalım?

Bir fincan sodayı cezvemize alalım ve ardından içine Türk kahvesi, şeker ve çikolatayı ekleyelim. Kısık ateşte karıştıralım ve piştiğinde fincanımıza alalım. İşte bu kadar. Afiyet olsun!

5-) Caramel Macchiato

Siz de tatlı kahveden vazgeçemem diyenlerdenseniz o zaman sıradaki tarifimiz tam size göre. Kahvenin süt ve karamel ile müthiş uyumundan oluşan Caramel Macchiato, sizin için hazırladığımız tarifle artık mutfağınızda! Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

250 ml süt

25 gram kahve (Nescafe classic vb.)

200 ml su

Bir miktar vanilya sosu (Yaklaşık 4 çay kaşığı kadar)

Bir miktar karamel sosu

Nasıl yapalım?

Önce 200 ml suyu ısıtalım ve içerisine kahveyi döküp karıştıralım. Kahve hazır olduktan sonra sütü ocağa alalım ve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alalım. Kahve ve süt hazır olduktan sonra vanilya soslarının üzerine kahveyi 2 bardağa eşit şekilde dökelim. Bir çay kaşığı yardımıyla vanilye ve kahvenin birbirine karışmasını sağlayalım. Sütü başka bir kapta köpürtene kadar çırpalım ve daha sonra bardaklara ilave edelim. Kalan köpüğü de bardağın üzerine ekleyelim. Son olarak karamel sosunu da bardağın üzerine süsleme yaparak dökün.

Afiyet olsun!