Vegan

İşe ve Okula Götürmek İçin İdeal 5 Pratik Atıştırmalık Tarifi

13 08 2021

Çalışanlar ve öğrenciler için tüm günü dışarıda geçirmek ne kadar keyifli olsa da sağlıklı alternatif bulmak çok zor.

Eğer yediklerinize ve sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız hazırlaması pratik, yemesi ise keyifli atıştırmalıkları sizin için derledik. Keyifli okumalar!

PEYNİR TOPLU SALATA

Malzemeler

1 çay bardağı lor peyniri

3 yemek kaşığı süzme peynir

2,5 yemek kaşığı beyaz peynir

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı çörek otu

1 avuç maydanoz

1/4 adet göbek marul

6 yaprak roka

1 adet havuç

1 adet salatalık

1 adet yeşil biber

3 adet kokteyl domates

1 dilim limon

Hazırlanışı

Peynirlerin hepsini geniş bir kaba alın. Toz kırmızı biber, kekik, çörek otu ve doğradığınız maydanozu ekleyerek bir spatula yardımıyla ezerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar olacak şekilde şekil verin ve peynir toplarını hazır durumda bekletin. Yıkadığınız yeşillikleri doğrayın, havucu rendeleyin daha sonra ise roka yapraklarını ekleyin. Doğramış olduğunuz salatalık, yeşil biber ve domatesleri dilimler halinde üzerine ekleyin. Peynir toplarını dizin ve üstüne çörek otu serpiştirin. Servis etmeden hemen önce limon sıkın ve karıştırın. Bu pratik tarifi okul ve iş yerinize kolaylıkla götürebilirsiniz.

LAVAŞ TACO

Malzemeler

1 çay bardağı lor peyniri

8 adet siyah zeytin

3 adet kokteyl domates

1,5 yemek kaşığı konserve mısır

1/4 demet maydanoz

1 çay kaşığı kekik

1,5 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 adet limonun suyu

2 adet lavaş

2 adet hindi jambon

Hazırlanışı

Lor peyniri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri geniş bir kaseye alın. Domatesleri doğrayın. İnce kıyılmış maydanozları, konserve mısırları, kekik, limon suyu ve zeytinyağı birlikte lor peynirinin içine ekleyip karıştırın. Jambonu bütün haliyle lavaşın üzerine yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz peynirli iç harcı alarak lavaşların içine eşit miktarda dağıtın. Yarım ay şeklinde katlayarak yemek kabınıza yerleştirin.

FINDIKLI MUZLU KOLAY RULO DÜRÜM

Malzemeler

2 dilim tost ekmeği

2 yemek kaşığı fındık ezmesi

1 adet muz

2 yemek kaşığı dövülmüş fındık

Hazırlanışı

Tost ekmeği dilimlerinin kalın kenarlarını keserek ayırın. Merdane yardımıyla dilimleri inceltin. Ekmeğin iç kısımlarına fındık ezmesinin bir kısmını sürün.  İkiye böldüğünüz muzu dilimlerin içine yerleştirin. Daha sonra ekmek dilimlerini muz iç kısmında kalacak şekilde rulo şeklinde sarın. Rulonun dış kısmına ise fındık ezmesini eşit şekilde sürün ardından dövülmüş fındığa batırarak ruloların üst kısımlarını kaplayın ve servis edin.

NOHUT DÜRÜM

Malzemeler

3 su bardağı nohut

1 adet kuru soğan

3 dal taze soğan

2 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

1/2 demet maydanoz

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet lavaş

Hazırlanışı

Bir gece öncesinden ıslattığınız nohutları süzerek ve düdüklü tencereye alın. Üstlerini geçecek kadar su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın, tencerenin altını açın. Havası çıkmaya başladıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve derin bir kâseye alın. Taze soğanları ve maydanozları da ince ince doğradıktan sonra kâseye ekleyin. Biberleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin. Baharatları, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Son olarak haşlanmış olan nohutları süzdükten karışıma ekleyin ve güzelce harmanlayın. Lavaşın içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar hazırladığınız nohutlu karışımdan ekleyin ve rulo yaparak servis edin.

GARNİTÜRLÜ PRATİK MAKARNA

Malzemeler

1/2 paket makarna

1/2 kavanoz garnitür

1 kâse yoğurt

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı mayonez

1 çay kaşığı tuz

4 dal maydanoz

Hazırlanışı

Makarnayı biraz tuzla kaynar suda pişirin. Makarna piştikten sonra suyunu süzün ve derin bir karıştırma kabına içine alın. Üzerine yarım kavanoz garnitür ekleyin ve karıştırın. Yoğurdu ve mayonezi ayrı bir kapta harmanlayın. Sarımsağı ezin ve karışımın içine ekleyin. Tuz ve isteğinize göre baharatları ekleyin ve karıştırın. Makarna dolu kaba ekleyin ve hepsini karıştırın.