hurma

Tahinli Susamlı Sıcak Hurma

1 05 2019

Ramazan sofrası dediğimizde benim için sofranın olmazsa olmazlarından aklıma ilk gelenler her zaman hurma ve pide oluyor

Her gün eksiksiz sofraya çıkan bu ikiliden hurmanın, çoğu zaman üzeri sofrada uzun süre açık kaldığı için kuruduğu ve tekrar tazesinin alındığı oluyor. Bu sebeple bu hurmaları değerlendirebileceğiniz, çat katı misafire hemen hazırlayabileceğiniz, sadece 5 dakikada ve 4 malzemeyle yapabileceğiniz, çok lezzetli bir tarif hazırladım. Ekstra şekersiz ve glutensiz olması ise hiç fena değil. Sıcak sıcak tek başına ayrı güzel, sıcakken kaymaklı dondurma ile akıl uçurtucu cinsten. Soğudunda ise çıtır çıtır oluyor. Kısaca vakit kaybetmeden hemen deneyin derim.

4 kişilik

2 tatlı kaşığı susam

12 adet hurma,
orta boy ve orta sertlikte (kişi başı 3 adet)
1 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tahin

Susamı bir tavaya alın ve rengi altın rengi olana dek çok sık aralıklarla karıştırarak kavurun ve kenara alın. Tavada bırakırsanız pişmeye devam eder ve yanabilir unutmayın.
Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve ortadan ikiye bölün. Hurmaların dağılmaması için çok büyük ve yumuşak olmamalılar. Eğer çok küçük ve aşırı sert ise 15 dakika kadar kaynar suda bekletip iyice kurulayıp kullanabilirsiniz.
Bir tavada tereyağını eritin ve hurmaları ekleyin. Hurmalar kızarıncaya dek 3-4 dakıka kadar aralıklar karıştırarak pişirin. Sunum tabağına alıp üzerine hemen tahini gezdirin ve susamı serpin.
Tercihen sıcak olarak ve kaymaklı dondurma ile servis edin.