PARA

Faturalar Kabarık Gelmesin

19 11 2020

Kış ayları yaklaşırken yavaş yavaş ısıtmak için harekete geçiyoruz. Peki, faturaların kabarık gelmemesi için çeşitli önlemler almak mümkün mü? Detaylar yazımızda!

Havaların soğumasıyla birlikte önceliğimiz evi güzelce ısıtmak oluyor. Evi ısıtmak için de kömür, doğal gaz ya da elektrik gibi farklı enerji türleri kullanıyoruz. En iyi şekilde ısınmaya bir yandan da maliyet ve verimlilik gibi ele göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Isınmak isterken faturaların kontrolden çıkmasını istemezsiniz, değil mi?


O zaman, verimli bir şekilde ısınırken maliyet azaltmak için neler öğrenmeye başlayalım. İşte, tasarruflu ısınma yöntemleri:


Öncelikle Radyatörleri Kontrol Edin

Birçok evinde büyük bir öneme sahip olan radyatörler, yaydıkları ısı sayesinde evi döndürüyor. Fakat onu gibi radyatörler de zaman bakım istiyor. Çünkü bakımsız kalan ya da herhangi bir arızası olan radyatörler evinizi yeteri kadar ısıtamıyor. Siz de radyatörün az ısıtılmış düşünüp arttırmak zorunda kalıyorsunuz ve böylece faturalar kabarık geliyor.


Bu tarz giriş karşılaşmamak için kış aylarına girmeden hemen önce radyatörlerinizi kontrol edin ve bakımını yaptırınız. Bu şekilde radyatörleri düşük ısıda çalıştırıyorsanız çok daha verimli ısıtabilirsiniz.  


Ayrıca verimli bir ısınma için radyatörlerin önüne ve yanına koltuk ya konsol gibi büyük mobilyalar koymaman da fayda var.


Isıyı Evin İçinde Hapsedin


Evet, hiçbirimiz soğuk kış günlerinde camı ya da kapıyı açık tutmuyoruz; ama yine de eve soğuk hava olabilir. Eve soğuk hava da ısınma maliyetlerini artırabiliyor. Hayal edecekleri yaptığınızı düşünüyor ama yine de evinizi istediğiniz gibi ısıtamıyorsanız kapı ya da pencere gibi kontrol ederek işe başlayabilirsiniz.


Pencere kenarlarından hava sızdığını yıkamak kapı-pencere bandıyla bu alanları kapabilir, kapı altından giriş havayı engellemek için ise kapı ile zemin arasına yüksek bir tahta eşik taktırabilir ya da geçici çözüm olarak kapama bez ya da havlu sıkıştırabilirsiniz.


Doğal Gaz Tasarrufu Yapmanın Yollarını Keşfedin

Isınma tehlikesi evde doğal gaz tedavisi için doğal gaz ile ısınmanın püf bilmemiz çok önemli. Peki, doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? Birkaç madde ile birlikte bir şekilde doğal gaz ile ısınmanın yollarını sizinle paylaşalım:


Kombiyi evden çıkarken bile tam kapatmayın, en düşük seviyeye dağıtım. Çünkü eğer kapatırsanız sonra kombi, tamamen soğumuş olan evi ısıtmak için çok daha fazla enerji harcar.

Mantolama yöntemi ile ısı tasarrufu yöntemi, boyut büyük oranda ısı tasarrufu sağlar.

Pay ölçer ya da oda termostatı gibi araçlar kullanarak istediğiniz sıcaklığa getirebilirsiniz. Böylelikle maliyet kontrolü de yapmış olursunuz.


Doğal gaz tasarrufu olmaz üzere ısınmayla ilgili tüm bu kritik noktaların yanında halı ya da kilim gibi ürünlerden faydalanarak da ortam ısısını koruyabilirsiniz. Ayrıca kalın perdeler kullanmak ve akşam vakitlerinde perdeleri kapalı tutmak da evinize hava girişini önleyip ısınma tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır.