kobi

İlaç Sektöründeki İşletmeler İçin Giderleri Azaltma Yöntemleri

1 05 2019

İster büyük bir ilaç firması olun, ister köşe başında küçük bir eczane... Dünyanın değişen ekonomik koşullarında ayakta kalabilmek için giderlerinizi azaltmanız şart! Nasıl mı?

Eczaneler veya ilaç firmaları gibi toplum için çok önemli işletmelerin varlıklarını sürdürmesi ve büyümesi, ekonomik koşullardan gelir-gider dengelerini nasıl kurduklarına kadar pek çok farklı etkene bağlıdır. Özellikle küçük işletmeler olan eczaneler, değişen piyasa koşullarında zor durumda kalmamak için kira, vergi, muhasebe ücreti ya da akaryakıt harcamaları gibi giderlerine fazlasıyla dikkat etmeli ve para yönetimi konusunda sistemli davranmalıdır. O halde ilaç sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için giderleri azaltma yöntemlerine göz atalım.

Farklı Yöntemler Deneyin
Bir eczane sahibisiniz ve giderleriniz aylık kazancınızı ciddi oranda düşürüyor. Elbetteki ilaç fiyatlarıyla ilgili değişen kriterler, eczanenin stok durumu ya da tahsilat sırasında yaşanan sıkıntılar, eczanenin karlılığını direkt olarak etkiliyor. Saydığımız bu durumlar, sizin elinizde olmayan nedenleri oluşturabilir. Siz işletmenizi ayakta tutmak adına, bu tarz aleyhinize olan durumlar için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin ilaç temin etmek için birçok farklı ilaç deposuyla çalışmak yerine bir ya da iki tane depoyla çalışıp indirim talebinde bulunabilirsiniz.

Yemek Kartı Kullanın!
Faaliyet gösterdiğiniz sektör ya da işletmenizin büyüklüğü hiç fark etmeden eğilmeniz gereken en önemli konulardan biri de çalışanlarınızın yemek ihtiyacı. Örnek vermek gerekirse; hepimizin de bildiği gibi eczaneler temiz ve ferah olması gereken işletmeler. Bu sebeple personellerin öğle yemeği ihtiyacını iş yerinizde karşılamak ya da gerekli olan miktarı nakit olarak vermek yerine Pluxee yemek kartı ve çeklerine yatırdığınız zaman,  hem yer tasarrufu yapmış hem de eczane ortamında istediğiniz hijyeni sağlamış olursunuz. Bununla birlikte Pluxee kartı kullandığını zaman, işletmeniz %100 vergi avantajı elde eder. Hiç de hafife alınmayacak bir oran olan bu avantaj, çalışan sayınıza ve günlük yemek bedelinize göre hatırı sayılır bir şekilde tasarruf etmenize yardım eder.

Tüm bunların yanında çalışanlarınız, Pluxee'nin Misket Ödül Programı sayesinde Misket üyesi işletmelerde yaptıkları harcamalardan %10’a varan ek bakiye elde eder. Ayda ortalama iki öğle yemeğini bedavaya getiren çalışanlarınızın bu şekilde motivasyonu da artar.

Pluxee kart ile vergi avantajınızın ne kadar olduğunu merak ediyorsanız hesaplama tablomuza çalışan sayınızı ve günlük yemek bedelinizi girip hemen hesaplayabilirsiniz!

 

 

Araçlarınızı Yönetin
Eczanenizde ilaç satın alma işlemleri ya da acil ihtiyaç durumundaki müşterileriniz için sık sık araç kullanmak durumunda kalıyor olabilirsiniz. Peki, çalışanlarınızın da kontrolüne verdiğiniz bu araç ya da araçların takibini nasıl yapıyorsunuz? Fiş biriktirme, akaryakıt harcamalarını kontrol etme gibi durumlarla vakit kaybetmek istemiyorsanız Pluxee Yakıt’ı deneyebilirsiniz!

Araç sayınızın hiç önemli olmadığı Pluxee Yakıt karta istediğiniz kadar limit belirleyerek fazla akaryakıt harcamanın önüne geçebilirsiniz. Benzin istasyonunda araçtan inmeden hızlı ve kolay bir ödeme seçeneği sunan Pluxee Yakıt, bunun yanında masraf belgesi oluşturma ya da fiş biriktirme gibi ek süreçleri de ortadan kaldırır. Ay içinde gönderilen rapor ve iki fatura sayesinde akaryakıt harcamalarınız üzerinde tam kontrol sağlamanıza yardımcı olur. Böylelikle işletmeniz için bir diğer önemli maliyeti de kısmış olursunuz.

Siz de şimdi Pluxee Müşterisi olun, Türkiye genelinde 20.000 müşteri ve 1.000.000 kart sahibi Pluxee'linin arasındaki yerinizi alın! Siz %100 vergi avantajı ve muhasebesel kolaylıkların keyfini sürerken çalışanlarınız da harcadıkça doya doya kazanmanın ayrıcalığını yaşasın!

 


Kaynak:
http://www.eczaakademi.org/images/upld2/ecza_akademi/makale/20110325012041muhasebe_ve_vergi_uygulamalari.pdf