Blog

Image
ofis kutlama

İşletmelere Özel

Personel Motivasyonu İçin Etkinlik Önerileri

İş dünyasında yükselmenin ve başarıya ulaşmanın anahtarı şüphesiz çalışan motivasyonundan geçer. Motive olmuş bir ekip daima gelişime odaklanarak sürdürülebilir bir performans sunar. Ortaya çıkan potansiyel de başarıyı getirir. İşte bunun için çalışanların kendilerini değerli hissetmesi oldukça önemli. Şirketler dönem dönem çalışan bağlılığını ve motivasyonunu güçlendirmeye yönelik etkinlikler düzenleyebilir.

Daha fazla göster
Image
piramit

Seyahat

Tarihi boyunca sayısız uygarlığa ev sahipliği yapan Mısır kültürel çeşitliliği ile dikkat çeken destinasyonlar arasında yer alır. Antik dünyanın yedi harikasından biri olan Giza Piramitleri, Nil Nehri ve daha fazlasını barındıran her yıl milyonlarca turisti kendine çekmektedir. Kısacası Mısır farklı bir seyahat deneyimi yaşamak isteyen kesinlikle sevebileceği bir bölge.

Image
iş stresi

Çalışanlara Özel

Günümüz iş dünyasında, yoğun çalışma saatleri, artan sorumluluklarla beraber yaşanılan stres de artmaktadır. Stres, beraber çalışanların ruhsal ve bedensel dengesinin bozulmasına neden olabilmektedir. Dolayısıyla iş hayatında yaşadığımız strese karşı dirençli olmak ve bu stresi yönetebilmek oldukça önemlidir. İş stresinin neden olduğu olumsuzluklar iş hayatını kötü etkilediği gibi bireysel yaşantıyı ve iş – yaşam dengesini de olumsuz etkileyebilmektedir. Stres, fiziksel ve zihinsel bir etki yarattığı kadar iş verimliliğinin de düşmesine neden olan en büyük faktörler arasında yer almaktadır. Stres ile başa çıkma yöntemleri bu konuda çalışanlara destek olabilecek alternatifler sunmaktadır.

Image
keto diyet

Sağlıklı Beslenme

Son zamanların popüler diyetlerinden biri olan ketojenik diyet, karbonhidratın hayatımızda çok düşük miktarda yer aldığı beslenme modelidir. Bu diyetin temelinde düşük karbonhidrat alımı gerçekleştirilirken yüksek protein ve sağlıklı yağ alımı yatmaktadır. Diyetin amacı vücudun enerji kaynağı olarak karbonhidratı kullanması yerine yağları kullanmaya zorlayarak fazla yağlardan kurtulmak ve kilo vermeyi sağlama amacı bulunur.

Image
kaizen

Çalışanlara Özel

Faiz oranları ekonomik dinamiklerin temel taşlarından biridir. Dünyanın önde gelen merkez bankaları, ekonomik istikrarı sağlamak ve enflasyonu kontrol altında tutmak amacıyla faiz oranlarını düzenler. ABD’nin merkez bankası olan FED (Federal Reserve) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu düzenlemeleri aracılığıyla global ve yerel ekonomilerde önemli rol oynar. Bunun için ufak ve büyük çaplı fark etmeksizin her şirketin bu kararları takip etmeleri ve aksiyon almaları gerekmektedir.

Image
doğum yardım

Çalışanlara Özel

İş hayatında çalışanlar için verimlilik, başarı ve gelişim daima önemlidir. Ancak bazı durumlarda ara vermek gerekebilir. Kadın çalışanların doğum süreçlerinde iş yaşamından bir süre uzak kalması, özel yaşamında büyük önem taşır. Bu durumlarda şirketler çalışanlara doğum izni gibi haklar tanımakla yükümlüdür. Ayrıca yeni ebeveynler doğum yardımı hakkından da faydalanabilir. Şirketlerin ayni yardım olarak da çalışanların motivasyonu artırmaya yönelik sunduğu bu yardım SGK tarafından da karşılanmaktadır.

Image
ertelemealışkalığı

Çalışanlara Özel

Sorumluluklarımızı zamanında yerine getiremediğimizde hayat kalitemiz olumsuz etkilenebilir. Bu durumun uzun bir süre devam ettiği durumda ise yaşamımızda farklı pürüzlerle karşılaşabiliriz. Eğer bir süredir bu durumla karşı karşıya kalıyorsanız erteleme davranışı alışkanlık edinmiş olabilirsiniz. Ancak hiç endişelenmeyin; hem kişisel alanda hem de profesyonel alanda verimliliği azaltan ve stres yaratan bu durumun üstesinden gelebilirsiniz!

Image
enflasyon22

İşletmelere Özel

Enflasyon, fiyat seviyelerindeki genel artışları ifade eden bir terimdir. Ülkelerin ekonomik gücünü gösteren verilerden birisi olan bu değer satın alma gücünü yansıtmaktadır. Bir ülkede enflasyon ne kadar yüksekse para biriminin alım gücü de aynı oranda azalır. Enflasyon oranlarındaki değişiklikler tüketici harcamalarını, borçlanma maliyetlerini ve işletmelerin operasyonel süreçlerini etkileyebilir. Bu nedenle işletmelerin enflasyonun ne olduğunu bilmesi ve takip etmesi oldukça önemlidir.

Image
özdisiplin

Çalışanlara Özel

İnsanın en önemli kazanımlarından biri olan öz disiplin, en kısa şekilde bir kişinin kendi davranışlarını, duygularını ve düşüncelerini bilinçli bir şekilde kontrol edebilme yetisidir.

Image
egzersiz

Kişisel Gelişim

Yoğun iş temposu ve uzun çalışma saatleri tüm gün enerji seviyenizi yüksek tutmanızı zorlaştırabilir. Sabahları yapacağınız kısa ve etkili egzersizlerle hem fiziksel hem de zihinsel olarak güne daha zinde başlayabilir, çalışırken daha üretken olabilir zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Evden çalışıyorsanız bilgisayar başına oturmadan ya da ofise gitmek için hazırlanmadan önce yapabileceğiniz güne başlama egzersizleri ile daha zinde bir gün geçirmeniz mümkün.

Image
açık hava müzesi

Seyahat

Tarihi ve kültürel açıdan zengin bir mirasa sahip Türkiye, açık hava müzeleri ile de ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatır. Doğal güzelliklerle iç içe geçmiş tarihi alanlar, Türkiye’nin farklı dönemlerine ve medeniyetlerine ışık tutması açısından oldukça önemli bir yere sahip bulunur.

Image
çalışırken müzik

Çalışanlara Özel

Çalışma ortamımız verimliliğimiz üzerinde doğrudan etkili olan birçok faktöre ev sahipliği yapar. Bunun için çalışma ortamında dikkat dağıtıcı unsurların bulunmaması oldukça önemlidir. Bazen çalışma ortamı odaklanmak için uygun olsa bile beklenen verimi alamayabiliriz. Bu durumlarda farklı yöntemler denemek çalışma sürecine motive olmak için etkilidir. Müzik dinlemek bu yöntemlerden birisi. Yapılan araştırmalara göre bazı müzik türleri çalışma sürecinde odaklanmayı ve motivasyonu artırdığı gözlemlenmiştir.

Image
5s

Çalışanlara Özel

Herkesin kariyer yaşamında belirli hedefleri vardır. Bireysel veya kurumsal fark etmeksizin tüm hedeflerimiz için doğru ve düzenli bir şekilde çalışmamız gerekir. Ancak düzensiz çalışmanın getirdiği karmaşa bu hedeflerin aksamasına neden olabilir. 5S kuralı da bu düzensizliği ortadan kaldırmak ve hedefe giden yolda daha güçlü adımlar atmak için geliştirilmiş bir yaklaşımdır. İşinizi hedeflediğiniz zamanda bitirmekte güçlük çekiyor veya hedefleriniz konusunda kaygı yaşıyorsanız doğru adrestesiniz.

Image
ön muhasebe

İşletmelere Özel

Söz konusu şirketlerin mali yönetim süreçleri olduğunda düzenli bir şekilde ilerlemek oldukça önemlidir. Aksi takdirde şirketin mali akışı kontrol edilemez hale gelir. Bunun sonucunda ölçeklenebilir bir mali yapı kurmak güçleşir. İşte ön muhasebe işlemleri tam de bunun için oldukça önemlidir. Onlarca farklı gider kanalının bulunduğu şirketler için gerekli olan bu işlemlere dair tüm bilgileri yazımızı inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Image
brand id

İşletmelere Özel

Bazı markalar sundukları ürünleri ve güçlü reklam stratejileriyle binlerce kişinin aklına kazınmayı başarmıştır. Hatta birçok markanın sunduğu bir ürünün tek bir markayla özdeştirildiği durumlara da rastlamak mümkündür. Bu başarıların temelinde şüphesiz markaların kurumsal kimlik tasarımındaki başarı yatmaktadır. Söz konusu kurumsal kimlik olduğunda İkonik logolar, güçlü sloganlar ve şirket kültürü gibi birçok farklı unsurdan bahsedilebilir.

Image
kaizen

İşletmelere Özel

Kaizen, Japonca’da “sürekli iyileştirme” anlamına gelen bir terimdir. Küçük hedefler belirlenerek başarısız olma ihtimalinin büyük oranda azaltılmasına dayalı Kaizen tekniği, şirketler tarafından içselleştirilen ve iş dünyasında da kendine yer bulan yaklaşımlardan biridir. İş dünyasında Kaizen tekniği; süreçlerin, ürünlerin ve hizmetlerin sürekli olarak küçük ve kademeli iyileştirmelerle geliştirilmesini amaçlar. Bu yaklaşım, tüm çalışanların katılımını gerektirir ve genellikle birtakım prensipler etrafında şekillenir.