PARA

Girişimcilerin Vergi Yükünü Hafifletecek Yöntemler

1 05 2019

Yeni teknolojiler, gelişen pazarlama çalışmaları ve değişen dünya düzeni girişimcilik faaliyetlerinin hızlanmasını sağladı. Peki, bu durumla beraber artan vergi yüküyle baş etmek mümkün mü?

Geliştirilen yeni teknolojilerle beraber yeni, yaratıcı fikirler hız kazandı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak da birçok girişimci ortaya çıktı. Fikirlerini hayata geçirmek için sabırsızlanan girişimciler ise artan veri yüklerini hafifletmek adına yeni arayışlar içine girdi. Biz de; girişimcilerin vergi açısından yararlanabileceği haklar neler, hangi noktalara dikkat etmeleri gerekiyor ve hangi uygulamalar bu konuda işlerine yarar gibi konuları açıklayacağız.

İş Yerinizi Doğru Yerde Açın
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelişen teknoloji beraberinde bir sürü yenilik de getiriyor. Bu yeniliklerden bazıları da teknolojik faaliyetlerin hızlanması ve kolaylaşması için ortaya çıkan teknokentler, serbest bölgeler. Teknokentlerde; KDV, kurumlar ve gelir vergisi ödeme konusunda birtakım istisnalar olduğu biliniyor.

Gider Tespitini Çok İyi Yapın
İşletmenizi daha da iyi yerlerde görmek istediğinizi farkındayız. Yeni bir işletme sahibi olsanız dahi iş yerinizde her ay birtakım giderleriniz olacaktır. Bu giderleri doğru bir şekilde tespit ettiğiniz takdirde kanunlarda girişimciler için yer alan vergi muafiyeti ya da vergi indirimi gibi istisnai durumlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin; yeni açtığınız işletmenizde her ay düzenli olarak karşınıza çıkan masraf kalemlerini düşünün. Bu masraf kalemlerini işletmeniz için bir avantaja çevirmek istemez miydiniz? Şu anda size bu mümkün değil gibi görünse de aslında çok kolay. Her işletmenin olmazsa olmazı olan öğle yemeği konusunu düşünelim. Çalışanlarınızın ve kendinizin yemek ihtiyacını; iş yeri ortamında ya da nakit olarak maaşa ek ücret vererek mi hallediyorsunuz? Tüm bunları yapmak yerine Pluxee yemek kartı ve çekleriyle yemek sorununu çözdüğünüzde, hem çalışanlarınız istedikleri yemeği ve restoranı seçme hakkına sahip olur hem de siz %100 vergi avantajından yararlanmış olursunuz. Bu sayede de yeni işletmeniz, etkili bir şekilde tasarruf yapar. 

Devlet Teşviklerini Takip Edin
Girişimciler, yeni atılımlar gerçekleştirerek ülkemizin gelişmesine katkıda bulunma konusunda çok önemli bir yere sahip. Fakat birçok girişimci, hayallerini gerçekleştirirken karşılaştıkları vergi yükünden şikayet edebiliyor. Bu durumun farkında olan devlet, genç girişimcilerin önünü açmak adına çeşitli teşvikler hazırlıyor. Son dönemlerde ise en çok bilinen devlet desteklerinden olan 29 yaş altı vergi muafiyeti. Ağır vergi yükümlülükleri nedeniyle ticari hayata girmekte zorlanan genç girişimciler için devletin bir teşviki olan bu durumda, Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan düzenlemeye göre 29 yaş altındaki girişimciler, üç vergilendirme dönemi boyunca kazandıkları paranın 75.000 TL’si için vergi ödemeyecek. Bu kazancı aşarsa vergi ödemesi yapılacak. Genç girişimcilerin bu şartlardan faydalanma süresi ise 3 yıl.

Siz de şimdi Pluxee Müşterisi olun, Türkiye genelinde 20.000 müşteri ve 1.000.000 kart sahibi Pluxee'linin arasındaki yerinizi alın! Siz %100 vergi avantajı ve muhasebesel kolaylıkların keyfini sürerken çalışanlarınız da harcadıkça doya doya kazanmanın ayrıcalığını yaşasın!

 

 

Kaynak:
https://www.startupnedir.com/genc-girisimciler-icin-29-yas-alti-vergi-istisnasi/
https://dergipark.org.tr/download/article-file/466311