lider

İş Yerinde Ekip Ruhunu Güçlendirecek 5 Etkinlik

3 01 2020

İş arkadaşlarınızla ofis dışında bir şeyler yapıp iletişiminizi güçlendirmek ve böylece ekip ruhunu pekiştirmek mi istiyorsunuz?

O halde sizin için hazırladığımız ofis dışı aktivite önerilerine göz atabilirsiniz!

İş yeri ortamında çalışma ekibinin birbiriyle uyumlu olması, istenilen başarıyı yakalamak açısından çok önemli. Üstelik ekip ruhu, sadece iş bölümü yapıp bunu doğru bir şekilde uygulamakla sınırlayacağımız bir kavram da değil. Çalışanların ortak çalışabilme ve iş birliği yapabilme becerisi her kurum için çok değerli olsa bile ekipteki kişilerin vizyon ve anlayış olarak da birbirleriyle uyumlu olması, yapılan işleri bir adım öteye taşır.

Uyumlu ve iletişimi güçlü bir ekip olmak ise sadece verilen işleri yaparak olmaz. Bu nedenle mesai saatleri dışında yapacağınız ilginç aktivitelerle ekip ruhunuzu besleyebilir, takım ruhunuzu güçlendirebilirsiniz. “Kışın ne aktivitesi bulacağız ki?” diye düşünmeyin. Kapalı mekanlarda yapılan birbirinden eğlenceli etkinlikler var. İşte, çalışma arkadaşlarınızla yapabileceğiniz kapalı mekan etkinlikleri:

1. Rekabet ve Hızı Hissedin: Laser Tag

Laser Tag, iş arkadaşlarınızla mesai sonrasında hem eğlenmek hem de stratejik düşünme becerisini geliştirmek için tercih edebileceğiniz bir etkinlik. Kapalı bir alanda oynanması sayesinde kış aylarında rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu oyunun en güzel taraflarından biri de takımlar halinde yarışılması.Üzerinde kızılötesi ışınlar ve algılayıcılar bulunan kıyafetler ve silahlarla oynanan Laser Tag, oyun esnasında uyarı sesleriyle de desteklenerek çok daha eğlenceli bir hale geliyor. Temel amaç ise doğru taktikleri uygulayıp karşı takımı elemek.

2. Alışkanlıklarınızın Dışına Çıkın: Karanlıkta Yemek


İş arkadaşlarınızla ekip ruhunu güçlendirmenin en iyi yollarından biri de daha önce kimsenin denemediği şeyleri beraber gerçekleştirmek. Karanlıkta Yemek tam da böyle bir organizasyon! Sizi alıştığınız yaşam tarzının dışına çıkararak çok farklı ve özel bir akşam geçirmenizi sağlayan bu etkinlikte 2.5 saat boyunca bir otelde karanlıkta çalışma arkadaşlarınızla beraber yemek yiyecek ve görme engelli müzisyenlerin çaldığı şarkılara eşlik edeceksiniz. Üstelik menüde ne olduğunu bilmeden zifiri karanlıkta yemek yerken duyularınızın nasıl çalıştığını keşfedeceksiniz. Menü ise size gecenin sonunda açıklanacak. Bakalım neler yediğinizi doğru tahmin edebilecek misiniz?

3. Takım Ruhunuzu Sergileyin: Evden Kaçış Oyunu


Ekip ruhunu tam anlamıyla hissedebileceğiniz, gerçek bir iş birliği gerektiren aktivitelerin başında kesinlikle evden kaçış oyunları geliyor! Farklı farklı konseptlerde pek çok noktada bulabileceğiniz evden kaçış oyunlarında ekibinizle beraber gizlenmiş işaretleri takip edip şifreleri çözerek evden kaçmaya çalışacaksınız. Fakat unutmayın ki adrenalinin fazlasıyla arttığı bu oyunda sadece güçlü bir takım çalışmasıyla başarılı olabilirsiniz.

4. Dinlendirici Bir Etkinlik: Çiçekçilik Atölyesi

Yoğun çalışma hayatında işlerden başımızı kaldırıp rahatlamaya hepimiz zaman zaman ihtiyaç duyuyoruz. Toprağa ve bitkilere dokunmak ise dinlendirici ve rahatlatıcı bir aktivite. O halde oldukça stresli geçen bir iş gününün akşamında ofiste veya atölyede iş arkadaşlarınızla beraber eğlenceli bir çiçek yapımı etkinliği düzenlemeye ne dersiniz? Böylece ekipçe iş dışında bir şeyler üretmenin güzelliğini keşfetmiş olursunuz. Üstelik hazırladığınız çiçeklerle ofisteki masaları süsleyebilir, ortamınızı güzelleştirme fırsatı da elde edebilirsiniz.

5. En Lezzetli İş Birliği: Yemek Workshop’ları


Lezzetli yemekler denemek, farklı kültürlerin mutfaklarını keşfetmek ya da yapım aşamasında bulunmak birçok insan için ilgi çekici ve kafa dağıtıcı bir etkinlik. Üstelik mutfak, takım çalışmasına en çok ihtiyaç duyulan yerlerden biri. Yani ekip arkadaşlarınızla ne derece uyumlu olduğunuzu ölçmek ve takım ruhunuzu güçlendirmek için harika bir fırsat olabilir. Birçok aşçılık okulunun açıkladığı workshop programlarından satın alabilir ve mesai bitiminde, ortak çalışılan profesyonel mutfaklarda hep beraber farklı lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz!