zodiac

Kanka Burçlar

1 01 2019

Doğum haritamızda aslında tüm burçlar yanyana bulunuyor, Zodyak üzerinde 360 derecelik bir turu beraberce tamamlıyorlar.

Tabii gezegenler haritamızda hangi takım yıldıza, yani burca düşüyorsa, o burç bir adım öne çıkıyor. Her burç 30 derecelik yer kaplıyor, ve 12 burç Zodyak kuşağını tamamlıyor.

Hele kendi burcumuzu gösteren Güneş, duygusal dünyamızı  gösteren Ay  karakterimizde ön plana çıkıyor.  Ve o anda bulunduğumuz yere göre Doğu ufkundan yükselen takım yıldız hangi burçtalar ise o burçlar hayatımızda çok daha ön plana çıkıyor. Biz bu burca yükselen burç diyoruz.

Bir doğum haritasında tüm bu etkileri tek tek açıklamak saatler sürebilir. Her anın gökyüzü haritası benzersiz ve size özeldir.

Bir de ilişkilerimiz var tabii. Başkalarıyla dost olmaya, arkadaşlık etmeye ihtiyacımız var. Etkileşimde olmak, destek almak hayatımızdaki mücadeleli dönemler böylelikle kolay atlatmak için kankalarımız vardır.

Kankalar:

Doğum haritamızda, tabii kendi burcumuz başta olmak üzere, tüm gezegenlerin burçlarını dikkate alalım.

Zodyakta bir atlayarak gittiğimizde, bize destek olan, çocukluk arkadaşlarını, en yakınlarımızı, kardeşlerimizi okulumuzu bulabiliriz.  Evliliklerde arkadaşlık, dostluk hissini kuvvetli olduğu durumlarda, anlarız ki bu çift aynı zamanda kanka.

Dirsek temasında olup, zor anlarımızda destek olduklarımızdır onlar. Hep bir atlayarak gidersek kimin bizim kankamız olacağını daha iyi anlarız. Aşağıdaki listeye burcunuz, yükselen burcunuz ve biliyorsanız Ay burcunuz gözüyle bakın. Işyerinde, okulda, evdeki kankalarınızı bulun.

Koç desteği İkizler ve Kova’dan alır.

Boğa desteği Yengeç ve Balık’tan alır.

İkizler desteği Koç ve Aslan’dan alır.

Yengeç desteği Başak ve Boğa’dan alır.

Aslan desteği (gurur yapıp istemese bile) Terazi ve İkizler’den alır.

Başak desteği Akrep ve Yengeç’ten alır.

Terazi desteği Yay ve Aslan’dan alır.

Akrep desteği Oğlak ve Başak’tan alır.

Yay desteği Kova ve Terazi’den alır.

Oğlak desteği Balık ve Akrep’ten alır.

Kova desteği Koç ve Yay’dan alır.

Balık desteği Boğa ve Oğlak’tan alır.

Farkettiğiniz gibi Hava ve Ateş, Su ve Toprak elementleri birbirlerini daha iyi anlayıp hayat yolunda destek olurlar.

Tabii sadece kankalardan öğrenemeyiz, hayat yolunda şaşıracağımız sürpriz öğrenme fırsatlarını karşıt burçlarda yakalarız…. Karşıt burçlar bize bazen itici gelse de, kendimizi geliştirmemizi, farklı yönden hayata bakmamızı da onlar sağlar. Karşıt burçlar bizi tamamlar, bizde olmayan yaklaşımla hayata bakarlar. Böylece kalıplarımızı kırmamıza yardımcı da olurlar. Bizi zorlar ama öğretirler.

Karşıtlık içeren burçlara da aynı mantıkla bakalım:

Koç-Terazi (İlişkiler hayatlarındaki belki de en önemli konudur. Beğenilmek de en büyük arzuları)

Boğa-Akrep (Para, pul, ev, bark, maddi ve manevi paylaşımlar, biriktirilen eşyalar, tecrübeler önemlidir. Gelecek güvencesi en büyük arzularıdır)

İkizler-Yay (Öğrenmek, bilgiyi paylaşmak, gezmek görmek önemlidir. Keşfetmek en büyük arzularıdır. )

Yengeç-Oğlak (Dünya düzeni içinde iş, ev, aile sistemlerini başarıyla oturtmak onlar için önemlidir. İş ve aile başarısı en büyük arzularıdır.)

Aslan-Kova (Kendini ifade etmek, var olmak onlar için önemlidir. Idealleri doğrultusunda olayları yönetmek en büyük arzularıdır.)

Başak-Balık (Egosuz şekilde başkalarına destek olmak, üretmek, yardımcı olmak ve hatta şifalandırmak onlar için önemlidir. İnsanlığa hizmet en büyük arzularıdır.