morhavucreceli

Mor Havuç Reçeli

1 01 2019

Yaz biterken reçel yapmak her ne kadar reçel yapmanın en güzel zamanı olsa da o yapılan stoklar azaldığında kışın biraz ekleme yapmak gerekebiliyor.

Balkabağı reçeli mi yapsam derken normalde fırınladığım ve salata üzerine koyduğum veya üzerine yoğurt döktüğüm mor havuçlarla dolapta göz göze geldim. Rengi daha da enfes olur diyerekten çok severek yediğim havuç reçelini hatırladım. Tarif çok kolay. Rengi de, tadı da şahane oldu. Kahvaltı sofrasına tam mevsiminde ekonomik bir şekilde farklı bir lezzet ve görsel eklemek isteyenler tarifi kesinlikle deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

350 g mor havuç (4-5 adet büyük veya 5-10 adet küçük

550 g toz şeker

1/4 limon, suyu

1+1/4 su bardağı su

1 adet kakule

1 adet orta-büyük kavanoz

Havuçları soyun ve rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Tencereye rende havucu koyun ve üzerini kaplayacak şekilde toz şekerini ekleyin. Limon suyunu, suyu ve kakuleyi de ekleyip ocağın altını açın. Kaynamaya başlayınca kısık orta ateşe alın. Tencereyi sallayarak veya tahta kaşıkla karıştırın. Üzerinde köpük oluşursa alıp atın. Bir tabağa kaşıkla damlattığınızda kıvam aldığını görene dek pişirin. Sıcakken temiz bir kavanoza alın, sıkıca ağzını kapatıp ters çevirin. Soğuduktan sonra servis edin.