sürdür

2024 Yılı İzin Günleri

3 05 2024

2024 yılının gelmesiyle çalışma yılındaki tatil günleri de belli oldu. Ulusal bayramlar, dini bayramlar ve özel günler için belirlenen tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’da belirtilir.

Hem çalışma düzenini belirlemek ve hem de tatil planı yapmak isteyenlerin bu günleri bir kenara not etmesinde fayda var. İşte yılın resmi olarak ilan edilen 2024 yılı tatil günleri…

Ramazan Bayramı (9-12 Nisan)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
Kurban Bayramı (15-19 Haziran)
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü
30 Ağustos Zafer Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

 

Dini Bayramlar İzin Günleri

Dini bayramlar hem aile ve arkadaşlarla bir arada olmak hem de dinlenmek için keyifli zamanları beraberinde getiriyor. Bu günleri öncesinde öğrenerek plan yapmak isteyenler için 2024 yılı bayramlar ve tatil günlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Ramazan Bayramı (9-12 Nisan) 

Ramazan Bayramı tatili 2024 yılının ilk resmi ve uzun tatil dönemi olarak öne çıkıyor. Arefe Günü olan 9 Nisan tarihinde yarım gün tatil olarak başlayan süreç 10-11-12 Nisan tarihlerinde tam gün olarak devam ediyor. 13 ve 14 Nisan tarihlerin de hafta sonuna denk geldiği düşünüldüğünde Ramazan Bayramı tatili birçok şekilde değerlendirilebilir. Zira hem ailece vakit geçirmek veya tatil planları hazırlamak için bolca zaman bulunuyor.

Kurban Bayramı (15-19 Haziran)

Yaz mevsiminin ilk ayları geldiğinde Kurban Bayramı tatili bizi karşılıyor. 15 Haziran’da başlayıp 19 Haziran bitecek olan tatil dönemi 4.5 gün olarak ilan edildi. Takvimler 15 Haziran Cumartesi gününü gösterdiğinde yarım gün olarak tatille dönem başlıyor. 19 Haziran Perşembe günü ise tatil dönemi sonlanıyor. 

Resmi Tatiller 

Resmi tatiller ulusal bayramlar ve özel günler özelinde belirlenmiştir. Önümüzdeki tatil günlerini şu şekilde sıralamak mümkün:

23 Nisan 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan tatili ise resmi günler arasında yer alıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilan edilen resmi tatil de hafta içine denk geliyor. Takvimler 23 Nisan Salı gününü gösterdiğinde dinlenme ve bayramı coşkuyla kutlama zamanı geldiğini söyleyebiliriz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs 2024 tarihi Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatiller arasında yer alıyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı günü de resmi tatiller kapsamında. Bu yılın 19 Mayıs tarihi Pazar gününe denk geliyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü

Pazartesi gününe denk gelen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü de resmi tatil olarak takvimde yer alıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı da hafta içine denk gelen resmi tatillerden birisi. Cuma gününe denk gelen bugün, resmi tatil olarak ilan edilmiş durumda.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da Cuma gününe denk gelmesiyle resmi tatiller arasında yer almakta. Bazı kurum kuruluşlar 28 Ekim tarihini de yarım gün olarak dahil ederek 1.5 gün resmi tatil ilan edebiliyor.