evdespor

İş Çıkışı Spora Gidenler İçin Beslenme Tavsiyeleri

1 07 2019

Yoğun çalışma temposunda kendinize vakit ayırıp spor yapmak ve düzenli beslenmek istiyor ama çalışırken bu düzenin sekteye uğramasından şikayet ediyorsanız doğru yerdesiniz!

Şehir yaşamı, uzun mesafeler ve ofis hayatı hepimizin de bildiği gibi kendimize vakit ayırmayı zorlaştıran etkenler. Fakat bir yandan da sağlığımız ve mutluluğumuz için kendimize bakmak zorundayız. Buna vakit ayırmanın en güzel yollarından biri de hiç şüphesiz düzenli spor yapmak. “Spor yapmaya zamanım yok!” ya da “İş çıkışı spora gidersem akşam yemeğimi ne zaman yiyeceğim, işten geç çıkıyorum” gibi sorunlar spor konusunu askıya almamıza neden olsa da hiç merak etmeyin, aslında her şeyin kolay yolu var.

Önceki deneyimlerinizi geride bırakıp “Bu sefer kararlıyım, spora başlayacağım” diyorsanız spor öncesi beslenme konusunda işinizi kolaylaştıracak önerilerimizle geliyoruz!

İş Yerinize Yemek Siparişi Verin!
Spor ve beslenme birbiriyle bağlantılı konular. Çünkü ikisi birbiriyle desteklenmezse bir taraf mutlaka eksik kalıyor. Uzun toplantılarla, krizlerle dolu bir günde yemek yemenin aklınıza gelmemesi çok normal olsa da iş çıkışında spora gitmeyi kafanıza koyduysanız beslenme konusunu düzene oturtmanız şart. Spor öncesinde beslenme işini en kolay çözmenin yolu da kesinlikle iş yerine yemek siparişi vermek!

Elbette yemek siparişi derken yüksek kalorili fast food ve hamur işi yiyeceklerden bahsetmiyoruz. Sodexo Restaurant Pass yemek kartınız varsa spor öncesinde dengeli ve yeterli düzeyde beslenmek için istediğiniz yemeğe son derece hızlı bir şekilde ulaşmanıza yardım edecek Sodexo Plus üzerinden ızgara et, tavuk, balık ya da salata siparişi verebilirsiniz. Bu sayede tüm Sodexo’lu restoranları rahatlıkla görebilir, Misket üyesi iş yerlerinden yemek siparişi vererek harcamalarınızdan %10’a varan Misket kazanabilir ve bu Misket’leri yine üye iş yerlerinde harcayabilirsiniz.

Bunların yanında sadece bir kez Sodexo Plus kartınızın bakiyesini tanımlayarak Sodexo’nun sunduğu Sanal Ödeme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede özellikle acelenizin olduğu durumlarda kapıda ödemeye ya da sıra beklemeye gerek kalmadan yemeğinizin ödemesini hızlıca yapma fırsatı elde edersiniz.

Yanınızda Atıştırmalık Taşıyın
“Spor öncesi ne yemeli?” diye düşünmek zor geliyorsa ya da spor öncesinde tıka basa yemek yemeyi sevmiyorsanız enerji vermesi açısından ufak atıştırmalıklardan yardım alabilirsiniz. Bir gece öncesinden evde hazırladığınız ufak bir sandviç, haşlanmış yumurta ya da yanınızda taşıdığınız mevsim meyveleri ve çiğ kuru yemişler, spor öncesinde ihtiyacınız olan enerjiyi almanıza yardım edecektir.

Spor Öncesi Öğününüzü İş Yerinde Hazırlayın
Bu kısım aslında, iş yeri ortamında buzdolabı ya da minik bir mutfak bulunanlar için geçerli. İş yerinizde böyle bir imkanınız varsa dolaba koyacağınız yoğurt, süt, yulaf ezmesi ve dilediğiniz meyvelerle spor öncesinde yemeniz gerekenleri pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hatta ufak bir ton balığı konservesi ve biraz yeşillik, hızlı olduğu kadar doyurucu olmasıyla da yoğun iş temposunda spor için gerekli olan beslenme düzenini devam ettirmenizde yardımcı olur.