İş Hayatı

Image
pexelll

İş Hayatı

Bir çalışanın bir iş yerinde çalıştığı süre boyunca edindiği haklardan biri de kıdem tazminatıdır. Kıdem tazminatı, ilgili iş yerinde çalışılan süre boyunca kazanılan kıdemin karşılığı olarak ödenen bir tazminat türünü ifade eder. Kıdem tazminatının koşulları 4857 sayılı İş Kanunu’na göre belirlenmiştir.

Image
yan haklar

İş Hayatı

Çalışanlar için önemli bir hak olan ücretli izinler, çalışma koşullarının düzenlenmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu izinler, çalışanların dinlenmeleri, kişisel işlerini halletmeleri veya tatil yapmaları için ayrılmış zaman dilimleridir. Hem çalışanların hem de işverenlerin haklarını korumak için izin süreleri yasalarla düzenlenir. Ücretli izin haklarına dair tüm detaylar yazımızda!

Image
yan haklar

İş Hayatı

Çalışan motivasyonunu artırmanın en büyük etkenlerinden biri olan yan haklar konusunda işverenin üstüne düşeni yapması son derece önemli. Bir işveren olarak yan hakları artırdığınız ve çeşitlendirdiğiniz taktirde hem çalışanlarınızı motivasyonunu sağlayabilir hem de işletmenizdeki verimliliği artırabilirsiniz. Bahsettiğimiz bu yan haklar nelerdir, yan hakların önemi nedir, gelin bakalım!

Image
metinn

İş Hayatı

Yıllık İzin Süresi Nasıl Hesaplanır?

Yıllık izin, işçinin Anayasa tarafından güvence altına alınmış sosyal haklarındandır. İşveren çalışanlarının ücretli izin hakkı ve bu doğrultuda ödenmesi gereken ücreti çalışanlarına sunmalıdır. İşçinin yıllık izni iş yerindeki hizmet süresi ve/veya belirli yasal düzenlemeler tarafından belirlenen standartlara göre hesaplanır.

Image
blog

İş Hayatı

Bir ürün, tasarım ya da hizmetin markalaşmış olması hâlinde onu korumak da bir o kadar önemli.

Image
isiletisim

İş Hayatı

Hayatımıza giren pandemi kavramıyla hem iş hayatımızda hem özel hayatımızda pek çok değişiklik meydana geldi.

Image
esnekcalisma

İş Hayatı

2020 yılında başlayan pandemiyle birlikte Covid-19 salgını hepimizi etkisi altına aldı.

Image
film

İş Hayatı

İş yeri pek çok insan için sıkıcı bir kelime olsa da dizilere konu olduğunda içinden bambaşka eğlenceler ve heyecanlar çıkabiliyor.

Image
catisma

İş Hayatı

Çatışma, insan faktörünün bulunduğu her yerde karşınıza çıkabilir.

Image
lider

İş Hayatı

İş dünyasında liderlik, sektörel başarıdan çok daha fazlasını ifade eder.

Image
muzik

İş Hayatı

Müzik dinlemek birçoğumuzun günlük hayatındaki en önemli aktivitelerinden biri.

Image
esnekyanhak

İş Hayatı

Daha verimli çalışmak için yapmanız gerekenlerden önce yapmamanız gerekenleri bırakarak yola çıkmak daha verimli sonuçlar doğurabilir.

Image
odaklanma

İş Hayatı

Akıllı telefon, tablet, internet derken odaklanma süremiz gittikçe kısaldı. Peki, yaptığımız işlerden verim alabilmek için odaklanma süremizi nasıl uzatabiliriz?

Image
kADIN

İş Hayatı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel birbirinden başarılı girişimci kadınları size tanıtmak istiyoruz.