Size Uygun Ürün Bulun
Morbi at ultricies mi. Morbi eleifend nibh ex, ac tincidunt felis egestas sed.
In
pharetra
ligula suscipit auctor
Çalışanlarınızın Yemek İhtiyacını Karşılamanın En Avantajlı Yolu
Çalışanlarınızı Ödüllendirmenin En Dijital Yolu
Depoyu Doldurmanın En Hızlı Yolu
Kurumsal Ulaşım Çözümleri
Misafirlerinizi Ağırlamanın En Özenli Yolu
Marka İşbirlikleri ve Fırsatlar!
Tüm Hizmet Kampanyalarımız!
Misketler birikir, Sodexo'lular kazanır!
Müşteri Hizmetleri
444 72 77İş Hayatı
İş hayatı ile ilgili bilgilendirici ve yaşam kalitenizi yükseltmeyi amaçlayan makale ve yazılaran bu sayfadan ulaşabilirsiniz.
Son zamanlarda hepimizin kafasını meşgul eden bir konu var. Yıllarca örnek beslenme biçimi olarak aktarılan “ara öğünler” yenmeli mi yenmemeli? Farklı görüşleri de dikkate alarak bu soruyu cevaplamaya ne dersiniz?
Sağlıklı beslenme, kilo verme ya da farklı beslenme biçimleri hiçbir zaman gündemden inmeyen konular. Neredeyse her gün beslenme konusunda yeni bir görüş ortaya atılıyor ve üzerine uzun tartışmalar sürüyor. Ara öğün konusu da bu tartışmaların odağında olan konulardan biri. “Ara öğün yemek mi daha doğru yoksa iki öğün yemek mi?”, “Ara öğün yiyeceksek günde kaç defa olmalı?” gibi sorulara cevap aradığımız bu dönemlerde, özellikle uzun çalışma saatlerinden dolayı atıştırma ihtiyacı hisseden çalışanları da düşünerek bu konuyu ele almak istiyoruz. Farklı görüşlerden aynı konuyu dinlemeye ve keşfetmeye hazır mısınız?
Farklı iki görüşe geçmeden ara öğünün ne anlama geldiğini açıklamak istiyoruz. Ara öğün, aniden bastıran açlık krizleriyle karşılaşılmaması için 3 ana öğüne ek olarak günde 3 defa tüketilmesi tavsiye edilen sağlıklı atıştırmalık anlamına gelir. Fakat ara öğün seçiminde çok dikkatli davranılması gerekir. Endüstriyel şeker içeren yiyecek ve içeceklerden, poğaça veya börek gibi bol gıdalardan uzak durulması gerekir. Beslenme uzmanları ara öğünlerde genel olarak; meyve, çiğ kuru yemiş, yoğurt ya da kefir gibi doyurucu yiyecekleri önerir.
Yıllardır birçoğumuz bu kalıbı duymuşuzdur: “Sağlıklı beslenmek istiyorsan az az sık sık yemelisin.” Bu cümleyi eskiden kayıtsız şartsız kabul ederken şimdi yapılan araştırmalar ve belirtilen görüşlerle beraber sorgular olduk. Bu sebeple ilk önce ara öğünlerin temel mantığından yola çıkalım. Genel olarak, ara öğün tüketimi, açlığımızı dengelemek, abur cubur dediğimiz sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durmamızı sağladığı için yoğun bir şekilde öneriliyor. Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, özellikle günlük hayatında sık sık bir şeyler atıştıran ve ana öğünlerini zaman zaman atlayan kişilerin atıştırmak için sağlıklı ara öğün seçenekleri tercih etmelerinin, ani açlık krizlerini önlemeyi kolaylaştırdığını aynı zamanda sağlıksız yiyeceklere olan isteği azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.
Yukarıda bahsettiğimiz ara öğünle zenginleştirilmiş beslenme tarzından sonra bu durumu eleştiren ve ara öğün yenmesini doğru bulmayan yaklaşım ise günde iki veya üç öğün yemenin yeterli olacağı yönünde. Özellikle, kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile anılmaya başlayan bu beslenme biçimi, günde en fazla protein ve sebzeden zengin üç öğün yenmesini, ara öğünlerin de kalkmasını öneriyor. Karatay’a göre sık sık yemek yemek yağ depolayan bir hormon olan insülinin salınımını arttırarak yağ yakımını destekleyen leptin hormonuna engel oluyor. Bu yüzden de karaciğer ve pankreasın daha fazla çalışmasına neden olduğunu savunan Karatay; geç uyananların iki, erken kalkanların ise günde en fazla üç öğün yemesini öneriyor. Kişiye Uygun Çözüm En İyisi! Ara öğünler iyi mi kötü mü diye tartışmalar devam ederken bu soruya cevap vermek aslında çok da kolay değil. Çünkü hepimizin görünüşü ve karakteri birbirinden farklıysa metabolizması ve beslenme alışkanlıklarımız da bir o kadar farklı. Üstelik çalışma düzenimiz bile bu farklılığı etkiliyor. Bu sebeple bazı araştırmalar ara öğünleri savunurken bazı araştırmaların ana öğünün yeterli olacağını söylemesi çok normal. Burada asıl önemli olan yaşam tarzınızı ve vücudunuzun tepkilerini iyi bir şekilde tespit ederek kendi beslenme düzeninizi oluşturmanız. Örneğin; aniden bastıran acıkma ataklarına girmeyip ana öğünlerle yetiniyorsanız ara öğün tüketmenize gerek de yok demektir. Fakat uzun mesai saatleri süresince çalışıyor ve ana öğüne yiyene kadar çok süre geçiriyorsanız açlık dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Böyle durumlarda beslenmenize ara öğünler ekleyerek bu durumu rahatlıkla dengeleyebilirsiniz.
Firma çalışanlarınız için Sodexo hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki formu doldurun.
Yetkililerimiz en kısa sürede irtibata
geçecektir.
Teşekkür Ederiz.
Tanıdığınız firmaları müşterisi olmaları için Sodexo’ya önerin, hediye Flexogift kazanın!
Yetkililerimiz en kısa sürede irtibata geçecektir.
Teşekkür
Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede irtibata geçecektir. Teşekkür Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede irtibata geçecektir.
Teşekkür
Ederiz.
Yetkililerimiz en kısa sürede irtibata geçecektir.
Teşekkür
Ederiz.
Üye İş Yeri Başvuru durumunuzu sorgulamak için lütfen aşağıdaki alanları doldurunuz.
Şahıs firmaları için:
Yetkililerimiz en kısa sürede irtibata
geçecektir.
Teşekkür Ederiz.