kurban

Şirketler İçin Kurban Bayramı Yardımı Önerileri

8 05 2024

Kurban Bayramı yardımlaştığımız ve sevdiklerimizle keyifli vakit geçirdiğimiz özel zamanları barındırır. Yani bayram döneminde çalışanlara özel yardımlarda bulunmanın tam sırası.

Kurban Bayramı yardımıyla hem işletmenin sunduğu konforlu çalışma yaşamını hem de çalışanlarına verdiğin değeri gösterebilirsin. Eğer Kurban Bayramı’nda çalışanlara nasıl destek olabilirim diye düşünüyorsan doğru adrestesin. Çalışanların için tercih edebileceğin birçok yardım seçeneği yazımızın devamında seni bekliyor.

Çalışanlar İçin Kurban Bayramı’nda Neler Yapılabilir?

Kurban Bayramı herkesin bir arada bulunduğu ve hoş sohbetlerin eksik olmadığı zamanların kapılarını aralar. Resmi tatil olan bu günlerde çalışanlarının planı olabilir. Ancak çeşitli etkinlikler düzenlemek veya özel yardımlar sunmak için Kurban Bayramı öncesi de ideal zamandır. Çalışanların motivasyonunu artırmak ve işleriyle olan bağlarını güçlendirmek için bu günler kesinlikle değerlendirilmelidir. Çalışan bağlarını kuvvetlendiren bir Kurban Bayramı yardımı hazırlamak istiyorsan neler yapabilirsin gel bir bakalım.

Bayram Alışverişi Desteği

Kurban Bayramı alışverişleri geçmişten günümüze gelen bir gelenek olarak bilinmekte. Herkes bayram öncesinde giyimden markete tüm ihtiyaçlarını gidererek bayrama hazır bir şekilde girmek ister. Bunun için her çalışanın Kurban Bayramı öncesinde bir alışveriş ihtiyacı olabileceğini söyleyebiliriz. Bu dönemde çalışanlarına destek olarak özel bir motivasyon kaynağı oluşturabilirsin. Bayram alışverişi için sunacağın hediye çekleri çalışanların için oldukça özel olacaktır. Peki çalışanlarına hangi ihtiyaçları için bir hediye çeki hazırlamak istersin? Giyim, market veya ev dekorasyon… Bu seçimi çalışanlarına bırakmak istersen Pluxee Hediye hizmetimiz tam sana göre! Pluxee Hediye üzerinden çalışanlarına bakiye tanımlayarak binlerce harcama noktasından ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayabilirsin.

Bayrama Özel Hediyeler

Söz konusu Kurban Bayramı olduğunda çalışanlar için özel hediye seçenekleri de düşünülebilir. Zira Kurban Bayramı’nda verilebilecek birçok özel hediye alternatifi vardır. Özel kutular, erzak paketleri veya çikolata gibi seçenekler çalışanların bayram planları için ideal olabilir. Mesela özenle hazırlanmış çikolata kutuları çalışanların sevdikleriyle paylaşabileceği ve ikram olarak sunabileceği güzel bir hediye seçeneği. Bu tür hediye seçeneklerini değerlendirerek çalışanlarına bayram yardımı yapabileceğin bir armağan sunabilirsin.

Tatil Desteği

Çalışanlar Kurban Bayramı’nı tatil aktivitesi olarak da değerlendirebilir. İşverenler bu ihtimali de değerlendirerek çalışan motivasyonunu güçlendirebilir. Çalışanlarının bayram tatili için birçok hediye alternatifi bulunmakta. Seyahat biletleri, tur paketleri ve konaklama yardımı gibi seçenekler güzel bir bayram desteği olmaya aday. Kurumlarla anlaşmalı olarak da sunabileceğin bu yardımlarla çalışanların dinlenmesine destek olabilir ve iş süreçlerine enerji dolu bir şekilde dönmelerini sağlayabilirsin.

Bayram Öncesi Etkinlikler

Yukarıda sunduğumuz çalışanlara özel Kurban Bayramı desteği fikirlerine ek olarak farklı alternatiflere de değinmeden geçmeyelim. İnsanların sevdikleriyle bir arada olduğu bu bayram ruhunu iş yerine taşımaya ne dersin? Çalışanlarının birbirleriyle olan iletişimlerini güçlendirmek ve ekip ruhunu pekiştirmek için Kurban Bayramı etkinlikleri düzenleyebilirsin. Şirket içinde düzenleyebileceğin bir etkinlik veya ekip yemekleri Kurban Bayramı ruhunu yakalamak için birebir. Ayrıca şirket içinde bağları kuvvetlendirecek bu tür organizasyonları düzenlemek için fazla efor sarf etmene gerek yok. Şirketlerin masraf yönetimini kolaylaştıran Pluxee Business hizmetiyle birçok operasyonel süreci geride bırakarak çalışanlarına eşsiz bir Kurban Bayramı etkinliği sunabilirsin.