İş Hayatı

Image
uzak

İş Hayatı

Evden Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları

Ofis ortamlarında uzun saatler çalışılan günler artık çoğu şirket için geride kaldı. Uzaktan çalışma furyası her ne kadar pandemi süreciyle hayatımıza dahil olmuş olsa da bu süreçten sonra da giderek popülerleşmeye devam etti.

Daha fazla göster
Image
catr

İş Hayatı

İşletmeniz için doğru catering firmasını seçmek hem çalışanlarınızın ve misafirlerin memnuniyetini sağlamak hem de bunun için ayırdığınız bütçeyi en verimli şekilde kullanmak açısından oldukça önemlidir.

Image
ayni

İş Hayatı

Çalışan motivasyonunu ve bağlılığını artıran yan haklardan biri de ayni yardımdır. Ayni yardım, şirketlerin çalışanlarına yaptığı doğrudan nakit para olmayan; birtakım malzeme, ürün veya hizmet olarak tanımlanabilir.

Image
isiletisim

İş Hayatı

Asgari ücret, her yıl belirli aralıklarla yapılan değerlendirmeler sonucunda çalışanların temel geçim ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için belirlenen minimum ücret seviyesidir.

Image
huzur

İş Hayatı

Bir çalışanın iş yerinde huzur içerisinde çalışabilmesi için şirketlerin çalışanlarına verdiği emek ve hizmet karşılığı belirli bir ödeme sunması gerekir.

Image
surdur

İş Hayatı

İnsanoğlunun doğa üzerindeki hakimiyeti arttıkça doğaya verilen zarar ve tahribat da bir o kadar artıyor. Sürdürülebilirlik kavramı da bu nedenle günden güne daha fazla önem kazanıyor.

Image
seye

İş Hayatı

Şirket bütçesini etkin bir şekilde yönetmek için yapılabileceklerden biri de iş seyahati harcamalarında tasarruf yöntemleri kullanmak.

Image
blog

İş Hayatı

İnsan odaklı bir çalışma ortamı yaratmak hem işletmelerin verimliliğinin hem de çalışan memnuniyetinin ve mutluluğunun artmasında doğrudan etkilidir.

Image
vergi

İş Hayatı

Neredeyse her işletmenin sorumlu olduğu vergiler bulunur. Bu doğrultuda işletmelerin doğru finans yönetimi için vergi sınıflarını tanımalı ve ödemeleri gereken tutarı bilmeleri gerekir.

Image
agil

İş Hayatı

Şirketlerin projelerini yönetme biçimleri, hem projelerin başarısını hem de oluşabilecek pürüzlere karşı çeviklik durumlarını etkiler.

Image
kurban

İş Hayatı

Kurban Bayramı yardımlaştığımız ve sevdiklerimizle keyifli vakit geçirdiğimiz özel zamanları barındırır. Yani bayram döneminde çalışanlara özel yardımlarda bulunmanın tam sırası.

Image
vergi

İş Hayatı

Vergiler devletlerin kamu hizmeti için değerlendirdiği gelirlerdir. Bununla birlikte devletler gelir dağılımını eşit kılmak ve mali akışı kontrol altına almak için de vergi toplar.

Image
sürdür

İş Hayatı

2024 yılının gelmesiyle çalışma yılındaki tatil günleri de belli oldu. Ulusal bayramlar, dini bayramlar ve özel günler için belirlenen tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun’da belirtilir.

Image
asgari

İş Hayatı

İşçilere yasal olarak ödenebilecek en düşük maaş tutarını ifade eden asgari ücret ya da diğer adıyla minimum ücret hakkında merak edilen tüm soruların yanıtı bu yazıda! Asgari ücret 2024 yılı için net 17.002,12 TL ve brüt 20.002,50 TL olarak belirlenmiştir.

Image
kıdem

İş Hayatı

Bir çalışanın bir iş yerinde çalıştığı süre boyunca edindiği haklardan biri de kıdem tazminatıdır. Kıdem tazminatı, ilgili iş yerinde çalışılan süre boyunca kazanılan kıdemin karşılığı olarak ödenen bir tazminat türünü ifade eder. Kıdem tazminatının koşulları 4857 sayılı İş Kanunu’na göre belirlenmiştir.

Image
tati

İş Hayatı

Çalışanlar için önemli bir hak olan ücretli izinler, çalışma koşullarının düzenlenmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu izinler, çalışanların dinlenmeleri, kişisel işlerini halletmeleri veya tatil yapmaları için ayrılmış zaman dilimleridir. Hem çalışanların hem de işverenlerin haklarını korumak için izin süreleri yasalarla düzenlenir. Ücretli izin haklarına dair tüm detaylar yazımızda!